123 vizualizări 23 ian 2012

Preşedintele Organizaţiei de femei a PDL, ministrul Sulfina Barbu, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX că revocarea din funcţie a ministrului de Externe "este o atitudine corectă a premierului, ce sancţionează un derapaj al ministrului Baconschi".

"Consider că prim-ministrul a procedat corect, fiind atributul dânsului şi, mai mult decât atât, premierul a cerut scuze public pentru jignirile aduse protestatarilor de domnul ministru Baconschi. Este o atitudine corectă a premierului ce sancţionează un derapaj al domnului ministru Baconschi. Regret că ministrul Baconschi l-a pus pe premier într-o astfel de stituaţie", a precizat Sulfina Barbu, ministru al Muncii.

Întrebată în legătură cu revocarea ministrului de Externe, Teodor Baconschi, şi cu posibilitatea de a urma alte revocări, Barbu a spus că în orice moment miniştrii trebuie să se aştepte că evaluarea prim-ministrului poate duce la revocarea lor.

"În orice moment miniştrii trebuie să se aştepte că evaluarea primului ministru poate duce la revocarea lor, inclusiv eu, când am acceptat această funcţie am ştiut că în orice moment evaluarea prim-ministrului pe ceea ce eu am de făcut la Minsiterul Muncii, la un moment dat poate duce la revocarea mea din funcţie. Este firesc", a precizat Sulfina Barbu,

Întrebată în ce calitatea participă Teodor Baconschi al reuniunea de Bruxelles, Sulfina Barbu a spus că până la semnarea de către preşedinte a actelor de revocare şi de numire a unui nou ministru, Teodor Baconschi are încă calitatea de ministru de Externe.

"Se va întoarce (Teodor Baconschi n.r.) de la reuniunea de la Bruxelles în momentul în care se va semna decretul de revocare şi de numire al viitorului ministru. Din acel moment, dânsul nu va fi ministru. Astăzi participă la Bruxelles, la Consiliul Afaceri Externe, în calitate de ministru de Externe", a precizat Sulfina Barbu.

Teodor Baconschi a fost revocat din funcţia de ministru al Afacerilor Externe, pentru declaraţiile susţinute de acesta la adresa protestatarilor, a anunţat, luni, în Parlament premierul Emil Boc.

Baconschi se află la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

În finalul discursului susţinut în Parlament, şeful Guvernului a arătat că, în aceste zile, reacţia politicienilor nu a fost întotdeauna cea mai potrivită şi că regretă sincer "derapajele şi stângăciile verbale" ale unor colegi ai săi la adresa protestatarilor, precizând că doreşte să transmită acestora scuze publice.

"Vreau de asemenea să ştiţi că, pe această linie, am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Citește și: