Teodor Bobei
117 vizualizări vineri, 15:30

„Am discutat mai multe aspecte care ţin de organizarea internă. În primul rând am decis ca poziţia noastră în şedinţa CEx să fie de susţinere a Vioricăi Dăncilă, în continuare, pentru prezidenţiale, pentru că, oricum, nu mai putem schimba candidatul. În al doilea rând, vom vota pentru excluderea colegilor care au votat moţiunea”, au declarat pentru MEDIAFAX surse participante la întâlnirea unor lideri social-democraţi, care a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Potrivit surselor citate, cei prezenţi la întâlnire au exclus posibilitatea încheierii unei alianţe cu formaţiunea condusă de Victor Ponta, ProRomânia.

„Desigur, am mai hotărât să regângim strategia de campanie şi să mai <umblăm> la strategia de campanie”, au mai precisat sursele social-democrate.

La întâlnirea care a avut loc în biroul lui Marcel Ciolacu, din Camera Deputaţilor, au participat membrii importanţi ai PSD, printre care Gabiela Firea, Marcel Ciolacu, Florin Iordache, Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu, precum şi 25 de lideri de filiale judeţene ale PSD.

Moţiunea de cenzură prin care i-a fost retrasă încrederea Guvernului Dăncilă a fost adoptat, joi, în plenul reunit, cu 248 de voturi "pentru", fiind retras astfel votul de încredere al Parlamentului pentru Guvern.

CEx al PSD va avea loc, vineri, la ora 18.30.

Dăncilă, despre întrevederea din biroul lui Ciolacu: Sper să nu fie o nouă mişcare pucistă

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat vineri, că ştia de întrevederea unor lideri social-democraţi în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, dar că speră ca în partid să nu apară ”o nouă mişcare pucistă”.

”Am avut şedinţă de guvern. Mi s-a spus de această reuniune, de întâlnirea colegilor, dar am avut şedinţă de guvern şi nu am putut să particip”, a spus Viorica Dăncilă, motivând faptul că nu a participat la şedinţa unor lideri social-democraţi care a avut loc în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Întrebată despre informaţiile potrivit cărora participanţii la întrevederea din biroul lui Marcel Ciolacu vor schimbarea lui Mihai Fifor din funcţia de secretar general al partidului, Dăncilă a răspuns: ”Noi am mai avut pucişti în partid. Acest lucru trebuie discutat în partid, avem un statut care trebuie respectat. Nu le face cinste celor care lucrează în spate. Eu sper să nu fie o nouă mişcare pucistă, că nu-şi va găsi locul în electoratul PSD”.

 

 

Citește și: