28 vizualizări 29 apr 2008

Inaugurarea oficială cu cântece de voie bună, ieri, a celor 50 de trolei­buze achiziţionate de Re­gia Autonomă de Transport Timişoara, a dus la război total între primarul ţărănist Gheorghe Ciuhandu şi PD-L. Candidatul democraţilor la primărie, Gheor­ghe Ciobanu, a acuzat, ieri de dimineaţă, actuala administraţie lo­cală de faptul că „s-a întârziat primirea ultimelor troleibuze pentru ca acestea să fie folosite pentru campania lui Ciu­handu. Aceste troleibuze se inaugurează pentru a treia oară, chiar dacă ele nu circulă şi nici nu au venit toate până acum. Conform contractului, pentru aceste întârzieri, producătorul trebuia să plătească penalităţi de 1,9 milioane de euro, dar oamenii primarului le-au şters cu buretele”.

Primarul creştin-democrat Ciuhandu a contraatacat, susţinând că „nu mă aşteptam ca în a treia zi de Paşti să se vină cu asemenea mizerii. Sunt nişte aberaţii tendenţioase”. După ceremonia efectivă care s-a desfăşurat ieri după amiază în faţa stadionului Dan Păltinişanu, Primăria Timişoara şi RATT „au stropit” evenimentul cu şampanie şi un concert. Alături de formaţiile de muzică populară au fost invitate mai multe trupe, printre care şi Bajaga i instruktori, devenită celebră în ultimii ani pentru numeroasele concerte susţinute la evenimentele organizate de  administraţia ţărănistă.

Bajaga este una din trupele favorite ale viceprimarului ţărănist Adrian Orza. „Concertul este în onoarea înalţilor oaspeţi din Cehia şi a timişorenilor care vor beneficia de aceste vehicule moderne. Costul spectacolului este de 12.000 de euro şi s-au folosit banii bugetaţi la capitolul activităţi de protocol şi lansare”, a explicat şeful RATT, Eugen Stănescu, pentru Gândul. Extrem de iritat de întrebare, viceprimarul Orza a comentat ulterior: „Bine că trebuie să puneţi întrebări de genul ăsta să ne facem de râs în faţa ambasadorului Cehiei. Măcar noi am luat troleibuze noi, cu aer condiţionat”.

Războiul dintre cele două tabere a continuat în faţa stadionului. Chiar dacă nu a început campania electorală, vreo trei duzine de PD-L-işti echipaţi cu eşarfe şi geci de partid au venit să participe la inaugurare, întinzând un banner pe care scria „Aici sunt şi banii noştri”. Spectacolul nu s-a bucurat de prea mare succes, la începutul show-ului audienţa fiind formată doar din reprezentanţii administraţiei, invitaţii din Cehia şi contestatarii pedelişti.

 

Citește și: