Mihaela Gidei
571 vizualizări 29 mar 2019

„Vreau să vă spun faptul că în ceea ce priveşte datul demisiei, există o coadă atât de mare la care sunt aliniate atât de multe persoane, probabil când o să îmi vină şi mie rândul, probabil mi-o voi da. Acord întotdeauna prioritate celor dinaintea mea la coadă”, a declarat Cristina Tarcea, şefa instanţei supreme.

De asemenea, Tarcea a mai spus că nu suntem pregătiţi pentru obligaţiile pe care le avem în plan internaţional.

„În secolul 21 aud declaraţii în care se dau directive judecătorilor cum şi ce să facă. În secolul XXI aud declaraţii că ar trebui reîncriminate insulta şi calomnia, în secolul XXI aud declaraţii în spaţiul public că ar trebui desfiinţate hotărâri judecătoreşti irevocabile. Vi se pare că suntem pregătiţi pentru a respecta obligaţiile pe care ni le-am asumat pe plan internaţional?”, a mai spus Cristina Tarcea.

Precizările vin după ce preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut miercuri şefei ÎCCJ să predea funcţia, afirmând că declaraţiile acesteia devoalează mentalităţile unor personaje sinistre ajunse, prin concursuri nefericite de împrejurări, în funcţii-cheie ale statului.

"<Eu pot să vă spun că, din păcate, România întotdeauna s-a cam pripit atunci când a trebuit să-şi asume nişte obligaţii internaţionale. Şi am să vă dau exemplul care mie îmi este cel mai apropiat şi de suflet, şi de activitate - ratificarea Convenţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale. Am ratificat-o de dragul de a intra cât mai repede în cadrul Consiliului Europei, nu am făcut niciun fel de studiu de compatibilitate, nu am văzut în ce măsură legislaţia noastră poate să facă faţă tuturor garanţiilor şi exigenţelor Convenţiei, şi ne-am trezit cu un val de condamnări care nu se mai termină nici acum>. Oricât de greu ar părea de crezut, declaraţiile de mai sus aparţin nimănui altcuiva decât preşedintelui Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Cristina Tarcea, într-un interviu la Realitatea TV”, a scris pe Facebook Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: