Laura Buciu
160 vizualizări 16 mar 2019

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că în Parlamentul European trebuie să meargă cei mai buni oameni pe care îi are un partid.

„Eu cred că fiecare trebuie să îi pună pe cei mai buni dintre cei mai buni. Noi nu am pus nişte nume ca să umplem lista cu nişte nume. Sunt persoane cu experienţă, notorietate, care au confirmat prin ceea ce au făcut în viaţa publică din România. Nu împărtăşesc logica altora, partidele din Opoziţie, care au făcut un fel de mozaic pe listă, mergând pe ideea că cu cât e mai necunoscut şi mai nepriceput cu atâta capătă mai multă încredere că nu a făcut politică. Eu cred că trebuie să arăţi că ai făcut politică, sigur nu orice fel de politică, ci una care să îţi aducă confirmarea, recunoaşterea cetăţenilor”, a spus Tăriceanu.

Potrivit acestuia, ALDE este singurul partid care are în sondaje, un scor dublu faţă de cel la ultimele alegeri şi a lansat un atac la PNL, spunând că „denumirea istorică nu e suficientă pentru a-ţi da şi credibilitatea necesară de a reprezenta aceste valori ale liberalismului” şi că, în perspectivă, ALDE poate depăşi PNL.

„Este o realitate: ALDE este singurul partid care de la alegerile din 2016, unde am făcut 5,83 la Cameră şi 6,17 la Senat, astăzi e creditat cu un scor dublu, care merge chiar către 15 la sută în anumite sondaje. Studiul CURS publicat arată că pe Bucureşti ALDE are 19 la sută şi surpriza pentru mine a fost că PNL are 17 la sută. Obiectivul pe care eu l-am discutat cu colegii mei şi anume de a depăşi PNL, avem şansa să îl atingem, nu ştiu dacă la aceste alegeri, dar în perspectivă sunt convins că vom convinge din ce în ce mai mulţi cetăţeni că ALDE este singurul reprezentant al principiilor şi valorilor liberale în România. Singura denumire istorică nu e suficientă pentru a-ţi da şi credibilitatea necesară de a reprezenta aceste valori ale liberalismului”, a spus Tăriceanu.

 

Citește și: