73 vizualizări 29 oct 2008

 „Ştiţi câte sporuri sunt în învăţământ? Douăsprezece. Sporul neuropsihic, spor de mediu rural (...), spor de dirigenţie, ore suplimentare, câte şi mai câte de care nu vorbesc nimic. Şi nu e onest”. Premierul Tăriceanu i-a „demascat” ieri, în faţa muncitorilor din Câmpina, pe profesorii care vor salarii mărite şi pe reprezentanţii lor sindicali. În mijlocul clasei muncitoare, Tăriceanu a povestit cât de greu este să fii şef al Guvernului, când te confrunţi cu lipsa de onestitate a sindicaliştilor. „Nu sunt chiar aşa de uşor de clătinat, nu mă sperie nici faptul că vor să facă grevă generală”, a explicat premierul, enumerând sporurile profesorilor.

Vizita prim-ministerială în Câmpina a început cu o scurtă oprire la fabrica japoneză Calsonic Kansei, după care a continuat cu fabrica de utilaj pentru industria petrolieră de la Câmpina. Aici, premierul a explicat unui cor muncitoresc, strâns la minut, cât de rău o să afecteze România criza economică din cauza Americii. După ce le-a reamintit angajaţilor, în câteva rânduri, că şi ei contribuie cu bani la bugetul din care sunt plătiţi profesorii, Tăriceanu s-a jelit de „legea 50%”.

Tăriceanu i-a mai iniţiat pe angajaţii de la Confind şi în dificultăţile cu care un întreprinzător român se confruntă când îşi pune pe picioare o afacere. „În momente în care vrei să-ţi dezvolţi afacerea te duci la bancă să-ţi iei credit şi ea va spune: «Ce garanţie îmi dai?» Şi pui garanţie tot ce ai, inclusiv casa, cum mi s-a întâmplat şi mie”, a povestit Tăriceanu, mărturisindu-le oamenilor mun­cii cât de neplăcut este să te gândeşti noaptea dacă o să-ţi meargă sau nu afacerea. Şeful Executivului l-a dat drept un exemplu de succes pe patronul fabricii Confind, Ioan Simion, întâmplător, candidat din partea PNL în Câmpina pentru un fotoliu de deputat. În final, Tăriceanu i-a demonizat pe aşa-zişii oameni de afaceri, care nu produc nimic, ci apar în ziare doar pentru a-şi etala ultima maşină cumpărată sau amantele.

Citește și: