Diana Grigore
1061 vizualizări 17 apr 2019

„Revocarea unui ministru este atributul exclusiv al premierului. Această decizie nu poate fi contracarată de preşedinte. Unde poate preşedintele să intervină este evident la faza următoare, anume numirea, unde ştiţi că prin adăugire la Constituţie, în 2007, Curtea îi dă preşedintelui dreptul să refuze o dată numirea unui ministru, justificat. Preşedintele nu e în joc, el trebuie doar să semneze drecretul de revocare. Vedem ce o să fie în continuare. Având în vedere aceste lucruri, da, avem în vedere această posibilitate de a face o restructurare a guvernului care să permit primului ministru o mişcare mai amplă şi care să evite piedicile pe care ar putea să le pună preşedintele”, a susţinut Tăriceanu, la Antena 3, întrebat dacă ar fi o soluţie ca restructurarea guvernamentală să treacă prin Parlament.

Guvernul a transmis oficial că premierul Viorica Dăncilă a trimis miercuri seara preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

”Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a transmis, în această seară, preşedintelui României, Klaus Iohannis, propunerile de numire a noilor miniştri pentru portofoliile Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Totodată, premierul a transmis către Administraţia Prezidenţială propunerea de revocare a ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, şi demisiile ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, respectiv, ministrului pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero”, se arată într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Pentru Ministerul Justiţiei a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaţilor, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaţilor, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

Citește și: