Ana Petrescu
166 vizualizări 16 sep 2019

„Putem să discutăm tot ceea ce este în aceste zile vizibil acţiune PSD împotriva ALDE. Sigur că doamna Dăncilă ar trebui să îşi lămurească dacă acest Cabinet mai este legitim sau nu şi ar fi trebuit să vină la votul în Parlament. Deci ar trebui să vină, dar sigur se vede cu ochiul liber că încearcă să evite venirea în Parlament şi cumpără pe unii la bucată. Cum s-a întâmplat la noi cu Meleşcanu, Gavrilescu, Cupă, Băişanu. Îi mituieşte cu ceva, dl Meleşcanu şi-a primit arginţii, a împuşcat postul de preşedinte al Senatului”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Realitatea Tv.

Teodor Meleşcanu a fost ales preşedinte al Senatului, la propunerea PSD. Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Băişanu au acceptat să fie propuşi miniştri în Guvern.

ALDE a decis să îi excludă pe cei patru din partid. Aceştia, la rândul lor au spus că vor contesta în instanţă decizia ALDE.

Totodată, Marian Cucşa Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Băişanu au depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor demisiile din grupul ALDE, lucru care va lăsa partidul fără grup parlamentare.

Deja la Senat grupul ALDE a fost desfiinţat. Călin Popescu Tăriceanu a solicitat înfiinţarea grupului mixt „Democraţia”, care include şi senatori de la Pro România. Cererea a fost trimisă, în plenul de luni al Senatului, la Comisia de Regulament pentru analiză.

Mesaj pentru Dăncilă: Nu mi-e teamă. Să nu creadă că cedez la şantaj

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Viorica Dăncilă, alături de „cozile de topor” din ALDE vrea destructurarea partidului, însă nu va reuşi, adăugând că premierul nu ar trebuie să creadă că cedează la şantaj.

„Sunt trei organizaţii care văd că sunt rebele şi nu vor să recunoască decizia forului statutar. E organizaţia de la Prahova, condusă de doamna Gavrilescu, de la Dolj, unde a fost colegul nostru Cupă, care nu cred că a vorbit vreodată în Parlament. Acum face postări pe Facebook, e foarte activ. Andruşcă, îl ştiţi pe Andruşcă de la PSD? Era parfum de flori ăla. Mai este organizaţia de Timiş, care am văzut că ne-a făcut o adresă, care practic contestă deciziile Delegaţiei Permanente. Dar într-un partid există democraţie. În orice partid, un partid funcţionează după reguli şi regulilele democraţiei spun următorul lucru – orice subiect face obiectul dezbaterii, apoi se supune la vot şi minoritatea se supune deciziei majorităţii”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Realitatea Tv, întrebat câte organizaţii ALDE îl mai susţin.

Liderul ALDE a adăugat că Viorica Dăncilă alături de aceste „cozi de topor din ALDE” şi-a propus destructurarea partidului însă nu va reuşi să îşi atingă obiectivul.

„Destructurarea partidului este obiectivul domanei Dăncilă şi a cozilor de topor din ALDE. Meleşcanu, Gavrilescu, Cupă şi Băişanu. Nu o să îi reuşească. Nu îmi face plăcere că avem o pierdere, o hemoragie, dar asta este. După cum vedeţi nu mi-e teamă. Să nu creadă că cedez la şantaj. Dacă o să aibă şantaj la mine o să vedeţi exact poziţia contrară”, a conchis Tăriceanu.

 

Citește și: