Diana Grigore
73 vizualizări luni, 19:33

„Va urmă o perioadă de instabilitate. (...) E ambiţia unui partid. Când vorbim de anticipate vorbim de o ţara întreagă. Procedura să cadă două guverne consecutiv într-un termen de 60 de zile e o aventură politică pe care nu o recomand şi pe care nu suntem de acord să o susţinem. Nu văd cum în Paralment s-ar putea constituti o majoritate care să declanşeze alegerile anticipate”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Liderul ALDE a susţinut că alegerile anticipate vor declanşa o criză politică care va dura cel puţin 120 de zile.

„ Punctul nostru de vedere este clar, nu suntem în favoarea alegerilor anticipate, pentru că procedurile de declanşare vor provocă o criză care va dură cel puţin 120 de zile. O criză în Parlament şi în societate. Întreagă administraţie va fi paralizată trimp de 120 de zile. Nimeni nu va mai lucra în administraţie, toată lumea se va întreba cine va fi şef”, a subliniat Tăriceanu.

Întrebat dacă se vor declanşa alegerile anticipate, Tăriceanu a răspuns: „Opinia mea că nu, pentru că nu există în Parlament în momentul de faţă acea majoritate care să poată declanşa alegerile anticipate”.

 

Citește și: