377 vizualizări sâmbătă, 13:15

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Sibiu, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat despre un posibil post de premier, în cazul în care Mircea Diaconu va câştiga alegerile, că nu poate spune că nu îl interesează. Acesta a precizat că viitorul preşedinte va trebui să ţină cont la desemnarea premierului de majoritatea parlamentară, care se va constitui după alegerile din 2020.

„Să ştiţi că până mă retrag din politică, nu stau să vă spun nu mă intersează. Cred că am o experienţă care ar fi utliă, dar sigur că acest lucru trebuie să fie împărtăşit şi de alegători. Să sperăm că după alegerile din 2020, împreună cu ALDE vom ajunge să avem un vot majoritar, care să ne dea această posibilitate, dar nu legătura cu Mircea Diaconu. Eu vreau să avem votul cetăţenilor”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE este convins că Mircea Diaconu, candidatul susţinut de partid, va ajunge în turul doi ale alegerilor, după ce Viorica Dăncilă a pierdut funcţia de premier.

„Odată cu adoptarea moţiunii cred că se redistribuie cărţile pe tabloul competitorilor în cursă. Dăncilă pierde singurul ei atu şi anume funcţia de prim-ministru. Odată pierdută această funcţie, atractivitatea pentru vot a ei scade considerabil şi de aceea creşte şansa lui Mircea Diaconu şi îl văd intrând în turul doi al alegerilor prezidenţiale”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Citește și: