1033 vizualizări 13 apr 2019

„Eu în primul rând îmi doresc ca Liviu Dragnea să fie şi să rămână liber, pentru că în nicio ţară în Europa civilizată, cineva care se ocupă de alegeri şi care mobiliează electoratul la alegeri nu ajunge să fie condamnat pentru asta, aşa cum i s-a întâmplat lui. În al doilea rând, şi el şi eu am spus, şi este un bun prilej să repet că am discutat împreună despre viitoarea candidatură din partea coaliţiei şi am hotărât că după alegerile pentru Parlamentul European vom redeschide subiectul ca să hotărâm cum procedăm”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută, sâmbătă, la Iaşi.

Întrebat ce va face ALDE dacă PSD va decide să aibă candidat propriu la prezidenţiale şi dacă partidul pe care îl conduce va susţine această variantă, Tăriceanu a răspuns: „Vom discuta aceste lucruri, după alegerile pentru Parlamentul European. În momentul de faţă suntem pe terenul supoziţiilor şi nu vreau să alimentez aceste supoziţi pentru că ele ar crea speculaţii care nu ne-ar fi de folos”.

El a adăugat că, pentru europarlamentarele din 26 mai, ALDE are intenţia să aibă cel puţin cinci mandate în PE.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, vineri la Craiova, întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale că dacă o să aibă posibilitatea fizic se va mai gândi, precizând că în prezent este liber.

„Dacă o să am posibilitatea fizic, ne mai gândim. Acum am (posibilitatea fizic - n.r.). Acum sunt liber, sunt cu voi”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale.

Coaliţia PSD-ALDE încă nu a anunţat o decizie în legătură cu candidatul la alegerile prezidenţiale.

Referitor la subiect, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că e pregătit să îşi asume candidatura pentru un mandat la Cotroceni după ce o să vadă datele din sondaje.

Despre condiţiile în care va merge la referendumul pe probleme din justiţie

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că va merge la referendumul pe probleme din justiţie dacă printre întrebări va fi şi: ”sunteţi de acord ca cei care au comis grave abuzuri în justiţie şi excese prin încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale să suporte rigorile legii?”.

Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Iaşi, dacă va merge la referendum, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: „Dacă printre întrebările pe care le pune preşedintele - că înţeleg că vor fi mai multe - va fi şi o întrebare de genul <sunteţi de acord ca cei care au comis grave abuzuri în justiţie şi excese prin încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale să suporte rigorile legii> o să merg”.

Călin Popescu Tăriceanu spunea recent că ALDE nu are nicio problemă cu referendumul pe justiţie, însă îl acuza pe şeful statului că vrea să fure startul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale. De asemenea, la Slatina, liderul ALDE declara că nu va merge să voteze la referendumul pe probleme din justiţie, pentru că i se pare o greşeală, ca să nu spună „o prostie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca un referendum pe probleme din justiţie în data de 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

„Este cert. Voi convoca un referendum pentru data de 26 mai, fiindcă aşa nu se mai poate. PSD continuă asaltul la adresa justiţiei, declanşat încă de când a preluat guvernarea. De data aceasta pesediştii vor să dea OUG prin care să modifice codurile penale", spunea Klaus Iohannis.

Citește și: