Cristian ANDREI
4324 vizualizări 8 feb 2013

Fostul preşedinte al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat la Gândul Live că nu i se pare inutil ca la revizuirea Constituţiei să se discute despre monarhia constituţională.

„Eu nu am nicio temere, rezervă, şi nici Crin Antonescu nu se va simţi în vreun fel deranjat, jignit, de o astfel de propunere, ştiu că şi el este un om politic care a avut o poziţie pro-monarhistă”, a spus senatorul PNL.

Liberalul a precizat că în sondajele de opinie Casa Regală se bucură de o încredere pe care nu are niciun om politic.

„Prestigiul Regelui Mihai este de necontestat, modestia şi patriotismul pe care l-a prezentat în ultimii 20 de ani i-au impresionat pe români şi le-a dat o anumită încredere”, a adăugat Tăriceanu.

Fostul premier a subliniat că nu este obligatoriu să ne gândim la monarhi în vârstă.

„Ca orice Casă Regală sunt mecanismele de succesiune care nu ne-ar duce într-un impas. Nu ne putem gândi doar la monarhi în vârstă, sunt în alte ţări monarhi tineri. Din această perspectivă Casa Regală are toate atributele să-şi îndeplinească rolul pe care l-a mai avut”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit acestuia, un mare avantaj al monarhului este că acesta nu este ieşit din mediul politic, este „distant, neutru, echidistant” şi poate aduce un plus enorm vieţii politice.

Citește și: