Silviu Bănilă
9671 vizualizări 13 feb 2019

Nu este clar dacă Mugur Isărescu nu l-a observat sau nu l-a salutat intenţionat pe Călin Popescu Tăriceanu, dar tensiunile între cei doi au fost vizibile pe parcursul audierilor.

Preşedintele Senatului a declarat că, în condiţiile în care LIBOR a fost manipulat, ”nu putem exclude din start manipularea ROBOR”.

"Mai mult decât suspiciuni nu am, dar aceste suspiciuni trebuie elucidate,” a afirmat Tăriceanu în deschiderea audierilor. ”Având în vedere ce s-a întâmplat la nivel european, unde arată că LIBOR a fost manipulat, o astfel de ipoteză nu poate fi exclusă din start. Nivelul ridicat al ROBOR  reprezintă un element disuasiv, atât pentru firme cât şi pentru persoane private."

"Astăzi nu vom discuta nici despre bonusul pe are vi l-aţi dat de pensionare, nici despre conflictul de interese,” l-a atacat pe Isărescu şi senatorul ALDE Daniel Zamfir, care a venit pregătit cu o serie de întrebări strecurate de consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov. ”Astăzi discutăm despre ROBOR, inflaţie şi despre raportul pe care l-aţi făcut."

 

Citește și: