Diana Grigore
512 vizualizări 4 iun 2019

„Partidul Alianţa Democraţilor şi Liberalilor va participa mâine, la ora 12.00, la consultările de la Palatul Cotroceni. Delegaţia ALDE va fi condusă de preşedintele partidului Călin Popescu Tăriceanu. Din delegaţie vor face parte secretarul general Daniel Chiţoiu, vicepreşedintele Graţiela Gavrilescu, deputatul Varujan Vosganian şi senatorul Ionuţ Sibinescu”, a anunţat ALDE într-un comunicat remis Mediafax.

De asemenea, tot miercuri, la consultăr4i va participa şi o delegaţie a PMP, care este formată din Eugen Tomac - preşedinte, Marius Paşcan - preşedinte executiv, Petru Movilă - vicepreşedinte, Ioana Constantin - secretar general adjunct şi
Robert Turcescu - vicelider grup deputaţi PMP.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi consultări cu PNL, USR şi UDMR. Miercuri sunt chemaţi la Cotroceni reprezentanţii PMP, ALDE, Pro România, minorităţilor naţionale şi PSD.

Şeful statului a criticat, marţi, votul din Senat pe cererea procurorilor DNA de urmărire penală în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, spunând că "scutul" făcut de PSD şi ALDE prin vot arată că aceste partide nu au înţeles mesajul românilor.

„Cred că este atât de jalnic şi denotă o atitudine de dispreţ aşa de profund din partea PSD-ALDE faţă de voinţa românilor încât îmi e greu să şi găsesc o calificare pentru votul din Senat. Practic PSD-ALDE prin apărarea lui Tăriceanu cu acest vot şi-au dat arama pe faţă. Nu au înţeles nimic din ce le-au spus românii la vot. Au mers mai departe aşa cum sunt obişnuiţi şi au făcut zid în jurul lui Tăricanu ca nu cumva marea valoare a politicii româneşti să fie atinsă de procurori. Jalnic şi ruşinos", a declarat Klaus Iohannis.

Senatul a respins luni solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu. Preşedintele Senatului era acuzat de procurori că a primit mită, indirect, 800.000 de dolari.

Citește și: