Petriana Condrut
201 vizualizări 15 mai 2019

"Această atitudine a preşedintelui nu face decât să confirme ce am spus în ultimele zile legat de referendum şi anume că preşedintele şi-a abandonat rolul de mediator între stat şi cetăţeni şi s-a transformat într-un lider al Opoziţiei, iar referendumul nu e decât o diversiune prin care încearcă să fure startul campaniei pentru prezidenţiale. În loc să discutăm despre ce Europă va fi, cu două viteze sau una care să reducă decalajele între ţările mai noi şi mai vechi. Deci în loc să discutăm asta, preşedintele face un joc politic care nu are legătură nici cu mandatul său", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, în Prahova.

"Văd prea mult şi prea des tot felul de voci pesimiste care în loc să accepte şi să se bucure de realizările Românei, vobesc numai în termeni negativi şi mie nu îmi place acest lucru. În alte ţări toţi cetăţenii vorbesc laudativi despre propria ţară (...) Vocile parlamentarilor care aparţin PNL şi parcă în ultimii ani şi-au făcut un crez politic din a denigra România în PE, invective, acuze, tot felul de diversiuni care fac rău ţării şi cetăţenilor", a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat cum poate fi schimbată situaţia, liderul ALDE a completat: "Problema se poate rezolva dacă trimitem oameni de calitate, care să aibă experienţă, care să şi dea seama că se degradează decad în ochii celorlalţi".

 

Citește și: