Gandul.info
Gabriel Pecheanu
799 vizualizări 22 dec 2017

”Având în vedere că abia ieri (joi - n.r.) am încheiat votul la ultima lege, la 317, iar aceste legi nu au fost încă traduse, în aşa fel încât cineva din străinătate să poată să citească şi să se informeze corect, daţi-mi voie să-mi pun semne de întrebare asupra surselor de informare şi a corectitudinii informaţiilor pe baza cărora au făcut aceste aprecieri”, a declarat Tăriceanu.

El a vorbit despre o ”informare superficială”, din surse publice.

”În momentul de faţă am mari îndoieli că sunt făcute în cunoştiinţă de cauză şi nu sunt preluate mecanic diferite informaţii care au apărut în spaţiul public într-o dispută care în loc să fie strict pe legile Justiţiei, a devenit ultrapolitică între majoritate şi opoziţie. Dacă acestea sunt informaţiile preluate, probabil că aceste îngrijorări, din punctul lor de vedere ar fi justificate. Eu cred că nu sunt justificate, iar în momentul în care vor avea posibilitatea să citească textele de lege, să facă o analiză în adâncime, se vor lămuri”, a mai spus preşedintele Senatului.

Ambasadele Belgiei, Danemarcei, Finlandei, Franţei, Germaniei, Olandei şi Suediei solicită, într-un comunicat, ca factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

"Facem apel la părţile implicate în proiectul de reformă a justiţiei să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi a luptei împotriva corupţiei şi să ceară, fără întârziere, avizul necesar al Comisiei de la Veneţia, pentru a menţine astfel independenţa sistemului judiciar şi a păstra intact procesul de reformă în general. Avem încredere că toţi actorii politici implicaţi vor acorda atenţia cuvenită acestor preocupări legitime, în concordanţă cu angajamentul nostru european comun, şi vom fi în continuare gata să sprijinim România în eforturile ei de a reafirma acest angajament", se arată în comunicatul de presă.

Citește și: