Iasmina Ardelean
1315 vizualizări 9 feb 2018

„În cadrul dezbaterii de miercuri din Parlamentul European cu privire reforma justiţiei, am asistat la un concurs de epitete şi atacuri aruncate de către europarlamentari români împotriva adversarilor politici. S-au invocat protestele unei minorităţi dezinformate – mulţi dintre reprezentanţii acesteia, aşa cum recunoştea inclusiv preşedintele PNL într-un recent interviu, aduşi de opoziţie în stradă – pentru a clama încălcarea democraţiei în România. Aceşti politicieni fără coloană vertebrală au făcut mult rău României în ultimii ani, prin campanii de dezinformare şi manipulări la Bruxelles”, a scris Tăriceanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Liderul Senatului consideră că ar fi greu de imaginat ca un lider al Partidului Democrat din Statele Unite în vizită la Bruxelles să afirme despre criticile pe care preşedintele Donald Trump le-a adus Departamentului de Justiţie din SUA, săptămâna trecută, că reprezintă o încălcare fără precedent a principiilor statului de drept.

„Ar fi de neînchipuit ca acelaşi lider să catalogheze protestele de stradă împotriva preşedintelui Trump, ca manifestări ale voinţei populare şi ca argument pentru a respinge rezultatele votului. Există o regulă de aur pe care reprezentanţii oricărui stat puternic din lume o respectă: nu exporţi bătălia politică internă şi nu îţi ponegreşti ţara pentru un iluzoriu câştig. Nu acelaşi lucru se poate spune despre europarlamentarii români care reprezintă partidele de opoziţie”, a adăugat Tăriceanu.

Totodată, acesta a ţinut să-I felicite pe europarlamentarii ALDE şi PSD pentru abordarea pe care au auvt-o în cadrul dezbaterii.

„Cred, însă, că există încă speranţă şi vreau să îi felicit pe europarlamentarii ALDE: Norica Nicolai, Mircea Diaconu şi Renate Weber, dar şi pe europarlamentarii PSD, pentru modul în care au susţinut interesele României la Bruxelles şi pentru modalitatea demnă în care au răspuns, miercuri, cu mult calm şi cu argumente precise la injuriile politicienilor pe care opoziţia din România i-a trimis în PE. Vă invit să urmăriţi aici dezbaterea de miercuri http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do… . Veţi vedea o confruntare între campania de fake-news declanşată de opoziţia politică din România – fără referiri la articole de lege şi cu multe minciuni - şi argumentaţia precisă şi în interesul României a reprezentanţilor ALDE şi PSD”, a precizat Tăriceanu.

Liderul Senatului a reamintit că, de-a lungul timpului, a avut conflicte cu adversari politici.

„Niciodată nu le-am exportat, însă, în relaţia cu partenerii externi şi niciodată nu mi-am criticat ţara în afară, aşa cum face acum opoziţia acum, sperând că poate să întoarcă rezultatul votului exprimat democratic în 2016, de milioane de români”, a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.

Citește și: