Gandul.info
Gabriel Pecheanu
9663 vizualizări 4 dec 2017

 Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, întrebat fiind dacă va participa la mitingurile organizate de PSD, că ”nu este nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere”, deşi ”lumea e liberă să protesteze”.

„Nu ştiu cine organizează proteste, eu nu sunt încă informat, dar lumea e liberă să protesteze. Se întâmplă de atâta vreme. E în ultima vreme o anumită tendinţă de a muta disputele politice, lupta politică, din Parlament, care este forumul democratic, în stradă”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, întrebat fiind de un jurnalist care este poziţia ALDE cu privire la mitingurile organizate de PSD şi dacă va participa la acestea.

Preşedintelui ALDE i s-a atras atenţia că întrebarea se referea la mitingurile PSD.

„Nu ştiu. Eu cred că nu e nevoie în acest moment de mitinguri de susţinere”, a adăugat Tăriceanu.

El a ţinut să mai precizeze că luni sau marţi va fi o şedinţă a coaliţiei de guvernare.

„O să avem o şedinţă de coaliţie şi, probabil, voi afla mai multe şi atunci voi putea să fac şi alte comentarii”, a conchis liderul ALDE.

Tudose, absent motivat

Premierul Mihai Tudose nu va participa la mitingurile organizate sâmbătă de PSD, împotriva ”statului paralel”, el având programată o vizită externă la Belgrad în perioada 8-9 decembrie, potrivit unei informări de presă a Executivului.

”Premierul Mihai Tudose se va deplasa la Belgrad, în perioada 8-9 decembrie 2017, unde va avea întâlniri de lucru cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, prim-ministrul Bulgariei, Boyko Borisov, şi prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras”, se arată într-o informare de presă a Guvernului.

PSD va organiza pe 9 decembrie mitinguri împotriva statului paralel şi ilegitim în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind "aceasta este majoritatea", secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, declarând duminică seara că decizia a fost luată la presiunea românilor.

PSD va organiza mitinguri împotriva statului paralel şi ilegitim în Bucureşti şi în oraşele mari, mesajul fiind „aceasta este majoritatea", secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, declarând duminică seara că decizia a fost luată la presiunea românilor.

„Ne-am întâlnit pentru că preşedinţii organizaţiilor judeţene au cerut această întâlnire cu Liviu Dragnea şi cu conducerea partidului. Mâine (luni - n.r.) va avea întâlnire cu restul preşedinţilor de judeţe. S-a stabili azi să facem un miting şi noi, un miting de pritest. Mitingul nostru nu este pentru susţinerea guvernului, nu pentru susţinerea lui Dragnea, a coaliţiei sau a programului de guvernare, pentru că astea deja au fost votate anul trecut de români. Va fi un miting împotriva statului paralel şi ilegitim, un miting împotriva abuzurilor, un miting împotriva ascultării telefoanelor, împotriva încălcărilor drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, un miting împotriva celor care consideră că din funcţiile pe care le au, nealese, pot să încalce Constituţia şi legile ţării şi să-şi constituie un grup organizat în care decid ei ce şi cum. Este un miting care arată care este adevărata majoritate în România, un miting pe care românii l-au cerut”, a declarat secretarul general adjunt al PSD Codrin Ştefănescu.

El a menţionat că acesta a fost mesajul cu care au venit la întâlnire liderii organizaţiilor judeţene: „Cu acest mesaj au venit preşedinţii de judeţe din partea partidului, trimişi de către primarii lor, de către colegii noştri de partid, de către viceprimari, de către şefii de zone, care la rândul lor sunt presaţi de oamenii care ne-au votat să luăm această decizie”, a adăugat Ştefănescu.

El a precizat că toţi colegii prezenţi au cerut organizarea de mitinguri în Bucureşti şi în toate oraşele mari, care vor avea loc în aceeaşi dată, cu începere de la aceeaşi oră.

„Mesajul nostru va fi foarte clar şi în interiorul şi în exteriorul ţării: aceasta este majoritatea, aceştia sunt românii care vor cu totul altceva, români care ne-au împuternicit prin vot să ducem lucrurile până la capăt. Mesajul poate o să fie receptat şi la Bruxelles şi peste tot, inclusiv de criticii noştri din interior”, a precizat Codrin Ştefănescu.

El a mai spus că cei prezenţi la întâlnirea liderilor social-democraţi sunt preşedinţi de organizaţii judeţene, iar premierul Mihai Tudose nu are această calitate la Brăila, întrebat fiind dacă Tudose s-a declarat de acord cu organizarea de mitinguri.

De asemenea, Ştefănescu a mai spus că luni va avea loc o întâlnire şi cu liderii celorlalte organizaţii judeţene.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat, duminică seara, la sediul central al partidului, pe unii dintre liderii organizaţiilor judeţene pentru o şedinţă informală, au declarat pentru MEDIAFAX surse social-democrate.

Citește și: