Eliana Radulescu - Mediafax
2431 vizualizări 10 mar 2015

El a făcut aceste declaraţii, întrebat dacă partidul său a negociat cu PC o eventuală fuziune.

"Negociere nu (a fost - n.r.). Am făcut nişte discuţii în acest sens. Există la nivelul PLR o totală deschidere pentru realizarea unei construcţii politice care să contureze o a treia forţă politică majoră pe scena politică românească şi, din ceea ce ştiu, există şi la PC dorinţa de a analiza această formulă. Suntem într-o fază preliminară, nu am început niciun fel de negocieri", a subliniat Tăriceanu.

Acesta a precizat că este normal ca fiecare dintre cele două partide să analizeze întâi în plan intern, "să sondeze terenul, să vadă care este sau nu disponibilitatea pentru un asemenea proiect polic".

"El (proiectul polic – n.r.) ar fi foarte util, pentru că este nevoie de o forţă liberală cât mai puternică pe scena politică românească, şi dovada o aveţi cu Codul Fiscal. Imaginaţi-vă ce ar fi fost un guvern fără liberali, fără cei care au legătură cu economia, fără cei care avem o experienţă economică şi politică şi care am împins lucrurile în sensul în care îl vedeţi astăzi, materializat în propunerea de Cod fiscal?".

Întrebat când ar putea începe negocierile cu PC, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: "Vă anunţăm când o să înceapă. Nu vă pot spune".

 

Citește și: