Diana Grigore
214 vizualizări 25 aug 2019

„După preşedintele jucător şi preşedintele spectator, e nevoie, cred eu, de un preşedinte învăţător: un învăţător care învaţă el însuşi, care ascultă şi pune întrebările cu adevărat importante, care intervine pentru a clarifica dezbaterea publică. Un preşedinte învăţător este un educator şi un inspirator, un continuator şi un transmiţător, un mediator şi un moderator, un ascultător şi un îndrumător. Doar un colosal efort de educaţie poate ridica această ţară. În ultimă instanţă toate problemele noastre încep şi se termină cu educaţia”, a scris Theodor Paleologu, pe blogul personal.

El a afirmat îi dedică tatălui său „încleştarea care urmează” în alegerile prezidenţiale.

„În primul rînd mă gîndesc la tatăl meu. Lui vreau să-i dedic marea încleştare care urmează.Vocaţia mea este aceea de educator. Fiind vorba de o campanie prezidenţială, o voi trata ca pe un imens exerciţiu de pedagogie naţională. Campania mea va fi, de fapt, un curs interactiv, pro bono, la scara întregii ţări. Explic toate motivaţiile şi intenţiile mele în scrisoarea pe care am adresat-o tatălui meu”, mai spune Theodor Paleologu, într-o postare de pe Facebook.

PMP îl va desemna, duminică, pe Theodor Paleologu, drept candidat al partidului la alegerile prezidenţiale. În cursa internă era şi Mihail Neamţu, care şi-a anunţat însă retragerea.

Citește și: