Liviu Dadacus - Mediafax
1491 vizualizări 28 ian 2018

Întrebat dacă ministerul Justiţiei are în lucru un nou proiect privind abuzul în serviciu, Toader a răspuns: "Nu e nevoie de un nou proiect pentru că e bun proiectul celălalt".

"În primul rând, avem obligaţia de a modifica pe de o parte Codul penal, procedură penală, civil, orice lege din România pentru a le pune de acord cu deciziile de admitere sau interpretative ale CCR. Avem 2 decizii ale CCR cu privire la abuz, dar avem şi o Directivă europeană. Proiectul de lege va transpune Directiva pe de o parte şi cele două decizii ale CCR, pe de altă parte", a spus Tudorel.

Întrebat dacă se va redefini abuzul în serviciu, Toader a spus: "Orice modificare de lege presupune o redefinire a conţinutului normativ. Nu poţi face modificarea unui paragraf, unui articol, unei alineat, fără implicit să-l redefineşti. Asta înseamnă modificare. (…) Varianta care va pleca de la ministerul Justiţiei vă voi comunica-o".

Toader a făcut aceste declaraţii după ce a participat, duminică, la întâlnirea dintre miniştrii propuşi în Guvernul Dăncilă şi parlamentarii PSD-ALDE.

Citește și: