Diana Grigore
315 vizualizări 18 apr 2019

„Eu vreau să spun că am avut relaţii foarte bune cu fiecare dintre cei trei permieri din guvernele carora am făcut parte. (....) Vă asigur de faptul că şi după incetarea ministeriatului, relatiile dintre mine si domnia sa vor fi neafectate. Spuneam dimineaţă că aseară a rămas să ne vedem la 9.30 şi să discutăm despre variantele de încetare a mandatului. A confirmat că aseară a dat drumul la adresele către preşedintele republiciii, undeva spre orele 21. Prin urmare, discuţia care a existat a fost absolut corectă, în limitele în care eu ştiam”, a declarat ministrul Tudorel Toader.

Potrivit acestuia premierului a mai menţionat, în discuţia cu Toader, nevoia de a fi asigurată continuitatea activităţii la Ministerul Justiţiei.

„Eu v-am spus că nu orice funcţionar, demnitar nu poate să închidă biroul: am auzit că mă remaniază, plec. Până vine noul ministru, cine girează? Voi rămâne la minister până la momentul în care în Monitorul oficial apare numele, prenumele noului ministru. Îl voi aştepta, îi voi preda sigiliul şi la gara, adică la Iaşi. (...) Am luat act de decizia doamnei prim-ministru de a trimite la Cotroceni decizia de revocare din funcţia de ministru. (...) Eu o voi respecta”, a mai spus Toader.

Ministrul a precizat că a informat-o pe Dăncilă că în privinţa demisiei va reflecta şi, joi, până la finalul programului, va da un răspuns.

„Voi reflecta şi până la sfârşitul programului, voi trimite în scris cu nume şi prenume demisia. Până la finalul programului voi comunica decizia pe care am luat-o”, a spus Toader.

 

Citește și: