Mihaela Gidei
1118 vizualizări 18 apr 2019

„Îi voi da un telefon (premierului, n.r.) în prealabil şi sigur voi merge. La momentul în care am stabilit că voi merge la 9.30, înţeleg că nu era trimisă la Cotroceni. Am văzut şi eu, mă rog, aşa, exprimări diferite.

Premierul mi-a spus ieri, textual: Eu nu pot să vă cer demisia, dumneavoastră apreciaţi, vă gândiţi şi mâine ne întâlnim şi îmi comunicaţi. Dacă a trimis la Cotroceni (revocarea,n.r.), sigur că demisia mea rămâne fără obiect. Există Constituţia, există o decizie a CCR, care spune că premierul are rolul decisiv în procedura de numire şi revocare a unui ministru. Guvernul îi aparţine primului ministru, nici preşedintelui, nici Parlamentului. Voinţa primului ministru este decisivă şi o voi respecta”, a declarat ministrul Justiţiei.

Toader a mai subliniat că este mulţumit de experienţa dobândită în cadrul Ministerului.

„Eu nu-mi propun să fac polemici. Am fost doi ani şi două luni ministru al Justiţiei, peste jumătatea duratei mandatului. Mi-am îndeplinit obligaţiile, niciodată nu poţi să mulţumeşti pe toată lumea. Plec mulţumit de experienţa pe care am dobândit-o”, a declarat Tudorel Toader.

Toader, despre Nicolicea la Ministerul Justiţiei: Aş face o mare greşeală să mă pronunţ

Toader a evitat să vorbească despre propunerea PSD ca Eugen Nicolicea să preia funcţia de ministru al Justiţiei, subliniind că îl cunoaşte doar în limita relaţionării instituţionale şi că cei care l-au propus trebuie întrebaţi detalii despre acesta.

„Trebuie să întrebaţi pe cei care l-au propus, pe cei care l-au numit. Eu îl cunosc în limita relaţiilor instituţionale şi aş face o mare greşeală să mă pronunţ”, a spus ministrul Tudorel Toader, întrebat ce părere are despre Eugen Nicolicea, propunerea PSD la Ministerul Justiţiei.

Precizările vin după ce deputatul Eugen Nicolicea este propunerea la ministerul Justiţie în locul lui Tudorel Toader, după ce PSD a decis să îi retragă sprijinul politic.

Toader: Visul meu nu e să fiu procuror

 Tudorel Toader a infirmat zvonurile potrivit cărora urmează să preia funcţia de procuror general, în condiţiile în care procedura de selecţie este în plină desfăşurare, ministrul subliniind că nici „nu i-a trecut prin minte aşa ceva”, deoarece nu doreşte să fie procuror şi la final de carieră.

„Eu am văzut la o televiziune ieri (miercuri, n.r.) că voi fi procuror general. Nu, categoric, nu voi fi procurorul general. Nici nu mi-a trecut prin minte aşa ceva. Visul meu nu e să fiu procuror şi la sfârşit de carieră”, a spus Tudorel Toader.

Procedura de selecţie pentru ocuparea funcţiei de procuror general este în plină desfăşurare, mandatul actualului şef al PÎCCJ urmând să se încheie la finele lui aprilie.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat, miercuri, decizia luată în şedinţa PSD de retragere a sprijinului politic pentru Tudorel Toader, anunţând că a fost votată în şedinţă demiterea acestuia şi speră că decizia să fie dublată de demisie.

Citește și: