58 vizualizări 15 oct 2019

„Am răspuns astăzi (luni - n.r.) invitaţiei Preşedintelui Klaus Iohannis de a avea, la Palatul Cotroceni, o discuţie pe marginea situaţiei politice din ţară. După analiza ultimelor evenimente, preşedintele ne-a informat că mâine (marţi - n.r.) va face desemnarea prim-ministrului României. Am reiterat, cu această ocazie, priorităţile PMP în perspectiva susţinerii noului guvern: revenirea la alegerea primarilor în două tururi, necesitatea de a reduce numărul de parlamentari la 300 sau înfiinţarea unui Minister pentru Relaţia cu R. Moldova”, a scris Eugen Tomac, luni seara, pe Facebook.

Acesta a subliniat că este nevoie cât mai repede un guvern în funcţie, altfel criza politică va afecta instituţiile statului şi după alegerile prezidenţiale din luna noiembrie.

„Discuţiile privitoare la viitorul cabinet de miniştri se vor purta împreună cu premierul desemnat. România are nevoie de un guvern în funcţie cât mai curând! Altfel, criza politică va continua să afecteze instituţiile statului până după alegerile prezidenţiale”, a conchis Tomac.

Klaus Iohannis mai are o rundă de consultări şi marţi, la Cotroceni, unde au fost invitaţi, pe rând, Ludovic Orban, Dan Barna şi Kelemen Hunor. Şeful statului este aşteptat ca ulterior să anunţe premierul desemnat.

 

Citește și: