Diana Grigore
3264 vizualizări 19 oct 2018

Doamna” din Voluntari s-a supărat pentru că cei 4 consilieri generali ai PMP n-au vrut să-i voteze proiectele prin care se sifonau bani către clientela politică. După mintea ei, PMP nu este în opoziţie. De fapt, voia ”Doamna” din Voluntari să dea câte 500 lei lunar (6.000 lei anual) fiecărui taximetrist din Ilfov care operează fără autorizaţie în Bucureşti," acuză Traian Băsescu, într-o postare pe Facebook.

Fostul preşedinte afirmă că, între Gabriela Firea şi Liviu Dragnea, nu este nicio diferenţă, amândoi fiind avizi de putere.

"Între „Ţopul” din Teleorman şi „Doamna” din Voluntari nu este nici o deosebire. Unul nenoroceşte o ţară, iar alta nenoroceşte o capitală, amândoi sunt incompetenţi, amândoi sunt avizi de putere şi mai ales, amândoi mint pentru a-şi acoperi matrapazlâcurile şi pentru a-i înşela pe români. Supărarea dintre ei pleacă de la suspiciunea că unul ar avea mai mult succes decât celălalt în înşelăciune.

”Ţopul” din Teleorman cumpără voturi cu bani publici împrumutaţi pentru creşteri de pensii, pensii speciale şi salarii, distrugând pur şi simplu echilibrele macroeconomice. „Doamna” din Voluntari alocă pentru publicitate la televiziuni peste 4,1 milioane Euro plătiţi de ARCUB, CREART şi AMPT din bani publici, aşa că televiziunile fac transmisiuni în direct oricând „Doamna” din Voluntari doreşte să-şi propage minciunile sau să atace pe cineva. Rămâne de văzut dacă în mandatul său va face măcar un pasaj subteran în oraş," a completat Băsescu.

Fostul preşedinte al României îşi încheie postarea precizând că "1.Ţoapa pardon, „Doamna” din Voluntari este un personaj imaginar. 2.„Ţopul” de Teleorman este Liviu Dragnea".

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea acuzase joi existenţa unor „jocuri de culise” instrumentate de Liviu Dragnea şi Traian Băsescu, pentru a bloca proiectele Primăriei Municipiului Bucureşti.

Ea pretinde că ar fi aflat că preşedintele PSD îi cheamă la ordine pe consilierii municipali ai partidului şi trasează strategii prin care proiectele să pice la vot.

”I-am transmis aseară domnului Dragnea faptul că am luat la cunoştinţă că au fost chemaţi câţiva consilieri generali PSD la domnia sa, în ideea că pe viitor să nu mai voteze în grupul PSD-ALDE, astfel încât primarul general să rămână fără majoritate.(...) Am fost informată de câţiva consilieri generali că au fost chemaţi la domnul Dragnea şi s-a discutat despre situaţia din Consiliul General şi despre posibilitatea ca unii dintre ei - poate au nemulţumiri sau poate doresc funcţii - să nu mai voteze.(...) Eu i-am dat mesaj că am aflat că s-au întâlnit consilieri generali cu domnia sa. Dumnealui a răspuns că nu s-a întâlnit cu acei consilieri generali. Să dea Dumnezeu să nu fie aşa!” a afirmat Gabriela Firea la Antena 3.

Totuşi, a avut dreptate. Influenţat sau nu de manevrele oculte acuzate de Firea, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins, joi, rectificarea bugetară a PMB şi proiectul ce prevedea acordarea unui voucher de 500 de lei pe lună navetiştilor din Ilfov care aduc spre Bucureşti mai mulţi vecini.

Foto: Hepta

 

 

Citește și: