Sorin Bogdan
Departamentul Politic
792 vizualizări 26 sep 2018

Fostul preşedinte Traian Băsescu atrage atenţia că partidele de opoziţie îşi joacă de complezenţă rolul, cu moţiuni sau iniţiative al căror eşec este previzibil, în loc să încerce demiterea guvernului Dăncilă printr-o moţiune de cenzură.

”Moţiune de cenzură, acum! <Opoziţia> continuă să mimeze opoziţia la PSD-ALDE. Moţiune simplă pentru Carmen Dan, efect constituţional zero. Moţiune simplă împotriva ucigaşului de porci Daea, efect constituţional zero. Opoziţia a început procedura de modificare a Regulamentului Camerei Deputaţilor pentru a-l putea demite pe Liviu Dragnea, rezultatul va fi zero. Uite aşa ne prefacem a fi în opoziţie când, de fapt, cea mai mare problemă a ţării este Guvernul Dăncilă”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

”Altfel, totul este o farsă a unor lideri politici gen Ludovic Orban si Dan Barna. Sau poate, după revenirea în partid a USL-istului Crin Antonescu, PNL-ul a devenit nostalgic şi trăieşte din amintiri... Ce vremuri... Opoziţia trebuie să facă ceva pentru România şi măcar să încerce demiterea Guvernului Dăncilă.”

Plenul Camerei Deputaţilor a respins, miercuri, moţiunea simplă a PNL împotriva ministrului Agriculturii, Petre Daea, intitulată pompos „După ciuma lui Caragea, România lovită de pesta lui Daea”. 93 de voturi pentru, 150 de voturi contra şi 25 de abţineri a fost rezultatul, dar liberalii păreau mulţumiţi că şi-au descărcat amarul, ironizându-l pe ministru.

”Iulius Caesar Caligula şi-a pus calul senator, Petru Groza şi-a pus boul ministru, respectiv pe Zăroni (Romulus Zăroni - n.r.), Liviu Dragnea a venit şi a numit la ministerul Agriculturii un berbec, dar nu berbecul începător aşa cum zic ciobanii sau, pe înţelesul tuturor, nu masculul alfa, ci a pus berbecul care se pierde de turmă şi face întotdeauna deliciul televiziunilor”, a afirmat în plen liberalul Nicolae Giugea, în timpul dezbaterii pe moţiunea simplă pe tema pestei porcine africane.

Pe 12 septembrie, moţiunea împotriva ministrului Afacerilor Interne Carmen Dan, intitulată ”Bastoanele PSD peste obrazul democraţiei româneşti” a avut parte de acelaşi eşec: 99 de voturi pentru, 149 împotrivă şi 3 abţineri. Ba chiar i-a dat ocazia lui Carmen Dan să afirme că moţiunea nu e decât o însăilare de articole din presă.

”Am citit cu atenţie textul moţiunii şi am constatat o lipsă totală de argumente raţionale care să susţină cererile din acest document,,” replica ministrul în timpul dezbaterilor. ”Absenţa unor fapte şi situaţii concrete este pueril acoperită de un joc pueril, superficial, susţinut de abordări mediatice şi păreri nefundamentate legal (...) Această compunere denumită moţiune nu conţine fapte, realităţi, evenimente, ci doar pasaje regăsite în presă.”

 

Citește și: