Mihaela STOICA
51157 vizualizări 8 sep 2014

În funcţionarea Jandarmeriei, "este clar că acolo ne aflăm la obedienţă faţă de PSD. De la un măscărici de la o televiziune până la neasigurarea ordinii la manifestaţii, ne arată ce ea este obedientă excesiv faţă de Guvern", afirmă preşedintele Traian Băsescu.

Acesta se întreabă ce încredere se poate avea în Jandarmerie "când lasă să fie bătuţi ziarişti care nu sunt de la televiziunile" care susţin PSD-ul, şi când "nu acţioneză când un măscărici de la o televiziune este deranjat în timpul emisiunii de nişte motociclişti".

”Dacă mai există ierarhie în acest stat sau dacă PSD mai este dispus ca statul să funcţioneze pe baza ierarhiei, eu, preşedintele României, cer demisia sau demiterea imediată a şefului Jandarmeriei”, a anunţat Traian Băsescu.

După arestarea lui Dan Voiculescu, peste 2.000 de persoane, în majoritate pensionari, s-au adunat în 10 august în zona Palatului Cotroceni, la o manifestaţie pro-Antena 3, după ce jurnaliştii acestui post TV au anunţat că ies "la plimbare" în zona respectivă şi că oricine "este binevenit" să facă acelaşi lucru. Unii jurnalişti, catalogaţi de manifestanţi drept "duşmani" ai celor de la Antena 3, au fost întâmpinaţi cu ostilitate, fiind agresaţi şi obligaţi, practic, să se îndepărteze. Un reporter al B1TV a fost lovit cu piciorul în spate de un manifestant. Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti au spus că situaţia se calmase când jandarmii au ajuns la faţa locului şi că persoanele agresate pot face plângeri la Poliţie. Reporterul B1 a depus plângere la poliţie.

 

Citește și: