Departamentul Politic
3221 vizualizări 9 mar 2019

Fostul preşedinte Traian Băsescu i-a criticat pe liderii USR şi PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş, că nu au fost în stare să completeze demersurile legale pentru înscrierea Alianţei 2020 USR PLUS în alegerile europarlamentare, dar i-au atacat pe judecători cu un discurs specific PSD.

”A sărit smalţul de pe feţele domnilor Cioloş şi Barna. Incompetenţi administrativ, cei doi lideri nu au făcut demersurile cerute de lege pentru a-şi înscrie corect în Registrul Partidelor Politice nici partidele şi nici alianţa. Şi atunci, pe bună dreptate, Biroul Electoral Central a respins înregistrarea alianţei USR-PLUS în cursa electorală. Imediat ce le-a fost respinsă înregistrarea alianţei, Barna şi Cioloş, autointitulaţi ”apărători ai Justiţiei” s-au năpustit cu un discurs specific PSD asupra celor cinci judecători de Înaltă Curte, precum că aceştia fac jocurile lui Dragnea, fără a fi dispuşi să accepte realitatea că, pur şi simplu, au fost incompetenţi şi nu au respectat legea”, a scris pe Facebook Băsescu.

”Au trecut la discurs specific PSD cu privire la Justiţie. Au lăsat să li se vadă faţa hâdă de farisei politici de acelaşi rang cu Dragnea şi ai lui. Oare cum vor aceşti doi mini-politicieni,Cioloş şi Barna să administreze ţara, dacă ei nu pot administra legal nici măcar înregistrarea propriilor partide în Registrul Partidelor Politice?”

 

ÎCCJ admite contestaţia USR şi PLUS

 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis vineri seara contestaţia formulată de USR şi PLUS împotriva deciziai BEC prin care respingea protocolul de constituire al alianţei electorale "Alianţa 2020 USR-PLUS".

”Acum aveţi cu cine vota! Alianţa 2020 merge la europarlamentare! Aşa cum ne aşteptam, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au votat în favoarea Alianţei noastre! Lupta continuă cu şi mai mult avânt. Vă mulţumim pentru efortul, implicarea şi răbdarea voastră. Împreună vom reuşi”, a scris pe Facebook Dacian Cioloş, liderul PLUS.

 

Contestaţia conţine 18 pagini de argumente juridice

 

Alianţa USR-PLUS a depus vineri la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie contestaţia cu privire la decizia BEC prin care a respins protocolul de constituire al alianţei electorale "Alianţa 2020 USR-PLUS".

Contestaţia a avut 18 pagini de argumente juridice şi a fost pregătită de o echipă de 6 jurişti şi avocaţi din partea celor două partide, se arăta într-un comunicat remis Mediafax.

 

Citește și: