63 vizualizări 27 apr 2011

UPDATE

  • În momentul în care vor avea persoana potrivită pentru postul de ministru al Muncii, un om care să poată continua toate aceste reforme, atunci o voi numi
  • Domnul Botiş trebuie să meargă în faţa autorităţilor să-şi rezolve problema, fie că este ANI, fie că este DNA
  • Intrarea în Zona Schengen nu este un obiectiv ratat, oricât s-ar bucura unii. Abia s-a terminat evaluarea Bulgariei, în jurul datei de 6 iunie va fi validat raportul lor.În ccea ce ne priveşte se va stabili o dată de aderare ori în iulie, ori în luna septembrie
  • România, bine cotată din punct de vedere macroeconmic şi este păcat să stopăm această reformă din cauza alegerilor. Fără o Românie performantă nu putem asigura viitorul.
  • Lecţiile crizei ne arată că trebuie să fim competitivi. Regiile de stat nu s-au adaptat la aceste cerinţe în timpul crizei. Obiectivele trebuie menţinute
  • Nu cred că de aici, de la regiile cu probleme, pornesc rezervele Eurostat. Cert este că România, pentru a fi credibilă, trebuie să fie deschisă în stabilirea cifrelor corecte. O eventuală neclarificare pune România într-o situaţie delicată
  • Experţii Eurostat să vină în România să clarificăm lucrurile în ceea ce priveşte raportările

Preşedintele Traian Băsescu va fi invitatul emisiunii "Tema Zilei", difuzată miercuri, imediat după "Telejurnalul" de la ora 20.00, la TVR 1, potrivit site-ului Televiziunii Publice.

Emisiunea, transmisă în direct de la Palatul Cotroceni, va fi moderată de Ramona Avramescu.

Traian Băsescu va vorbi la TVR 1 despre situaţia economică a ţării şi vizita oficialilor FMI. O misiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află de miercuri la Bucureşti, pentru prima evaluare a noului acord pentru România.

Noul acord de tip preventiv, încheiat la sfârşitul lunii martie pentru doi ani, are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are România la FMI. Acordul va fi însoţit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de 400 de milioane de euro de la Banca Mondială.

Misiunea se va întâlni cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, băncilor şi societăţi civile, iar concluziile vor fi prezentate la finalul misiunii.

Vizita misiunii se va încheia pe 9 mai.

România a semnat în primăvara anului 2009 un acord stand-by cu FMI, care a făcut parte dintr-un pachet de asistenţă financiară de aproximativ 20 de miliarde de euro cu Fondul, UE, Banca Mondială şi alte instituţii financiare internaţionale.

Ana Obretin, ana.obretin@mediafax.ro

Citește și: