2142 vizualizări 17 iul 2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a declarat astăzi că minciuna şi naţionalismul sunt singurele arme pe care se bazează Crin Antonescu şi Victor Ponta, cărora le-a cerut "să-şi asume responsabilitatea pentru răul pe care l-au făcut României".

"Singurul apel pe care îl face actuala putere este să fie crezută pe vorbe. Minciuna nu poate duce România decât într-o fundătură, iar naţionalismul propagat de preşedintele interimar şi alţi politicieni din USL este un concept care nu are cum să funcţioneze în interiorul UE", a spus Băsescu.

Traian Băsescu a apreciat că românii vor fi cei care vor suferi în urma acţiunilor politicienilor de la putere. "Le cer preşedintelui interimar şi premierului să-şi asume responsabilitatea pentru răul făcut României", a spus preşedintele suspendat, precizând că efectul concret al acţiunilor actualei puteri a fost deprecierea monedei naţionale.

Băsescu a răspuns şi acuzaţiilor USL potrivit cărora se foloseşte ilegal de Constituţie în campania electorală, amintind că a avut sloganul "joc totul pe o singură", pe Constituţie.

"Fără respectarea Constituţiei, România riscă să se prăbuşească. Este un reper special, după care neconducem şi ziua de azi, şi ziua de mâine şi viitorul. Această cărticică trebuie să fie în conştiiţa fiecărui român şi a fiecărui politian. Cei care conduc ţara au obligaţia să doarmă cu ea sub cap. Îi deranjează Constituţia că nu le dă dreptul să introducă dictatura", a spus preşedintele suspendat.

Gândul a transmis LIVE TEXT declaraţiile preşedintelui.

-Singura armă pe care o utilizează de dimineaţa până seara:minciuna şi naţionalismul. Este cel mai mare păcat pe care îl fac împotriva intereselor românilor

- În ultimele 10 zile au reuşit să devină puterea care a făcut cele mai multe încălcări constituţionale, au reuşit să coboare standardele europene şi să dea cu piciorul la tot efortul făcut de români.

- Dacă mai au vreo şansă cu minciuna, în mintea lor acestă şansă ar trebui să-i facă pe europeni şi pe români să vadă România în alt fel.

- Singurul apel pe care îl face actuala putere este să fie crezută pe vorbe. Minciuna nu poate duce România decât într-o fundătură, iar naţionalismul propagat de preşedintele interimar şi alţi politicieni USL este un concept care nu are cum să funcţioneze în interiorul UE.

- Vom găsi indivizi care cred că naţionalismul este tolerat în interiorul UE.

- Românii au nevoie de liberă circulaţie, de bani pentru mediu, de investiţii străine, de un leu stabil. Deprecierea leului ar trebui să fie un semnal că ceea ce fac aceşti oameni este în neregulă.

- Îmi permit să fac un apel la cei care conduc ţara: opriţi-vă din încălcarea regulilor de convieţuire democratică a statelor din UE. Oricâte slugi aţi avea, românii vor simţi efectul politicii acestor doi politicieni.

- Îi cer preşedintelui interimar şi premierului să-şi asume responsabilitatea pentru răul făcut României.

- Mă îndoiesc să spună că-şi asumă responsabilitatea pentru izolare, să-şi asume responsabiliatea pentru deprecierea monedei naţionale. Sunt convişi că aceşti oameni vor merge până la capăt cu decredibilizarea României.

- Fără respectarea Constituţiei, România riscă să se prăbuşească. Este un reper special, după care neconducem şi ziua de azi, şi ziua de mâine şi viitorul. Această cărticică trebuie să fie în conştiiţa fiecărui român şi a fiecărui politian. Cei care conduc ţara au obligaţia să doarmă cu ea sub cap. Îi deranjează Constituţia că nu le dă dreptul să introducă dictatura.

Citește și: