491 vizualizări vineri, 21:20

„Mă aşteptăm să fie mult mai bine pregătită (moţiunea de cenzură - n.r.). Mă aşteptăm că aceste consultări care au avut loc azi, constituţionale, să se sfârşească cu anunţarea premierului, a alianţei care va susţine noul guvern şi anunţarea datei în care vor prezenţa programul şi echipa în Parlament”, a declarat la Digi24 Traian Băsescu.

El a mai spus că, în 2009, a fost într-o situaţie similară cu cu guvernul Boc, pentru că PSD a ieşit de la guvernare.

”A fost ceva ce nu a fost dependent de voinţa preşedintelui sau a premierului. Aşa s-a întâmplat. A decis un partid din coaliţia de guvernare să iasă. Aici suntem în faţă unui proces invers, a acţionat preşedintele şi opoziţia pentru a dărâma un guvern în funcţie, ceea ce implică automat pregătirea până la detaliu pentru ceea ce urmă. Mă surprinde că în seară asta nu avem premierul anunţat”, a adăugat fostul preşedinte.

El a mai spus că a fost greşită abordarea celor care au iniţiat moţiunea de cenzură.

”Cred că da, în primul rând din perspectivă susţinerii, cum se va formă, ce partide vor fi parte la guvernare... Eu din câte ştiu de la Tomac în cazul în care în coaliţia de guvernare vor fi Ponta şi Tăriceanu, PMP nu va veni într-o asemenea structură politică”, a mai spus Traian Băsescu.

Referitor la faptul că liberalii nu au numărul necesar de voturi pentru a susţine singuri guvernul, fostul şef aş statului a replicat: ”Ei se bazează pe sloganul şi spun că ţara are nevoie de guvern. Bine, dar de ce l-aţi dat jos?”.

 

Citește și: