Gandul.info
Cristina ANDREI
829 vizualizări 24 apr 2017
„Proiectul de lege pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală în acord cu CCR a fost elaborat la Ministerul Justiţiei, a fost trimis către Consiliul Superior al Magistraturii, am aşteptat, ne-au trimis sugestiile. Pe unele le-am luat în considerare, pe altele nu. Am dat forma finală şi e pe site-ul Ministerului Justiţiei", a declarat Tudorel Toader la Antena 3. 
 
Acesta a spus şi că există două dezbateri publice, una cu asociaţia judecătorilor şi procurorilor şi una cu societatea civilă şi că au fost şi sugestii pe care nu le-a luat în calcul, pentru că nu vizau deciziile CCR care trebuie respectate în modificarea Codurilor penale. 
 
„Şi DNA, şi DIICOT, şi Parchetul General ne-au trimis propuneri şi observaţii şi sugestii. Nu le-am luat în considerare pentru că vizau alte soluţii şi alte modificări decât cele care izvorau din obligaţia stabilită de CCR prin decizii”, a mai spus ministrul Justiţiei. 
 
Liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a reproşat şefului de la Justiţie că nu a gestionat aşa cum ar fi trebuit problema modificării Codurilor penale şi a declarat că, în acest moment, există „cel puţin doi miniştri” din Guvern care se află „sub lupă", evitând să spună, însă, nominal, cine sunt aceştia, dar arătând că nici nu îi pare rău că l-a sprijinit pe Toader pentru funcţie, dar nici nu este „foarte fericit". 
 
Dragnea nu a dezvăluit cine sunt cei doi miniştri aflaţi ”sub lupă”, dar a făcut referire la activitatea ministrului Justiţiei, menţionând că nu regretă că l-a sprijinit pentru această funcţie, dar nici nu poate spune că este „foarte fericit".
 
 

Citește și: