Gandul.info
Cristina ANDREI
1847 vizualizări 1 feb 2018

„În data de 30 ianuarie m-am prezentat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării pentru a susţine punctul meu de vedere cu privire la declaraţiile mele din emisiunea ,, Jocuri de putere " din data de 10-01-2017. Prin declaraţia în cauză am dorit să-mi exprim doar punctul de vedere cu privire la necesitatea respectării legii în domeniul folosirii însemnelor oficiale ale statului, respectiv la responsabilitatea funcţionarilor publici de a aplica legea în acest sens", a transmis fostul prim ministru. 

Acesta le-a cerut scuze tuturor celor care s-au simţit lezaţi de afirmaţiile sale şi susţine că a fost o lecţie pentru el şi că interpretările generate nu sunt în acord cu principiile sale. 

„Şi pe această cale doresc să îmi cer scuze public faţă de orice comunitate sau membrii unei minorităţi care în urma declaraţiei mele ce a lăsat loc de interpretări de incitare la ură sau violenţă s-au simtit lezaţi. Această interpretare nu este în acord cu valorile şi principiile mele, respectiv dialogul şi respectul reciproc între comunităţi şi de a mă manifesta împotriva oricărei forme de intoleranţă şi incitare la ură. A fost o lecţie din care am învăţat că e mai multă nevoie de rigurozitate şi atenţie în exprimarea publică pentru a nu genera fără voie interpretări pe care nu mi le asum", a încheiat Mihai Tudose. 

Citește și: