Diana Grigore
590 vizualizări 21 aug 2019

„Cer PSD să nu mai dezinformeze românii! (...) În privinţa legii recursului compensatoriu, minciuna PSD este cât Casa Poporului! Proiectul de lege a fost adoptat de Guvern la data de 31 ianuarie 2017 şi depus în Parlament la data de 1 februarie 2017 de către Guvernul Grindeanu. Mii de infractori au fost eliberaţi, viaţa românilor şi a copiilor noştri este în pericol. Haideţi să abrogăm proiectul! Se poate! Românii nu au ieşit la vot ca să fie luaţi peste picior de PSD şi ALDE. Majoritatea parlamentară are obligaţia să repare ce a stricat. Cetăţenii au ieşit la vot pentru ca România să iasă din zona de incertitudine politică şi economică în care PSD şi ALDE au aruncat-o”, a scris Raluca Turcan, pe Facebook.

Prim-vicepreşedintele PNL a precizat care este ordinea de zi propusă pentru sesiunea extraordinară parlamentară.

„PNL solicită sesiune extraordinară pe: Ordonanţa 51 care încurajează abandonul şcolar, iar majoritatea PSD din Senat nu a făcut nimic. Senatul avea obligaţia să dezbată repede acest proiect, astfel încât el să ajungă în Camera Deputaţilor în sesiunea extraordinară şi să fie respins. Se poate!; Ordonanţa 114 trebuie scoasă din sertarele PSD de la Parlament şi, prin vot în Camera Deputaţilor, for decizional, să oprim atacul la mediul privat, la românii de rând! Se poate!; Proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi amnistia mascată este bine ascuns de PSD în sertarele Comisiei Juridice de la Camera Deputaţilor, din 6 iunie 2017!!!! PSD nu suflă o vorbă! Scoateţi-l din sertare şi să-l respingem la vot în Camera Deputaţilor. Se poate!”, a susţinut Turcan.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a convocat o şedinţă a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor pentru luni, 26 august, pentru a stabili programul de lucru al sesiunii extraordinare. Acesta spune că legea de modificare a regimului transportului de persoane este de competenţa Senatului.

Ciolacu susţine că solicitarea Opoziţiei de a include pe ordinea de zi legea de aprobare a OUG care modifică unele acte normative privind regimul transportului de persoane nu se susţine, deoarece este de competenţa Senatului.

De asemenea, referitor la proiectul de lege pentru abrogarea amnistiei şi graţierii, Ciolacu transmite că termenul pentru depunerea raportului este 4 septembrie 2019, adică în prima săptămână a sesiunii ordinare a Camerei. Social-democratul îşi doreşte ca la orice dezbatere cu privire la justiţie să fie prezente în mod obligatoriu instituţiile implicate, asociaţiile magistraţilor şi societatea civilă.

În ceea ce priveşte abrogarea în totalitate a OUG 114, cerută de partidele din Opoziţie, Ciolacu menţionează că acest lucru ar avea "un impact social extrem de negativ pentru milioane de români".

În legătură cu abrogarea legii recursului compensatoriu, Ciolacu precizează că acesta a fost un proiect iniţiat de fostul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, în timpul guvernului Cioloş, ca urmare a angajamentelor statului român de rezolvare a problemelor condiţiilor din penitenciare care au făcut obiectul unor condamnări repetate la CEDO.

 

Citește și: