Andrei Ilinca
286 vizualizări 12 iun 2019

”Moţiunea de astăzi este urmarea moţiunii populare pe care românii au dat-o la votul covârşitor la referendum şi de asemenea pentru alegerile europarlamentare. Vrem să fim cât se poate de realişti şi să spunem: aritmetica parlamentară este aceeaşi de după alegerile din 2016. Patru grupuri parlamentare: PNL, USR, PMP şi UDMR şi-au asumat să transforme în acţiune parlamentară rezultatul votului. Sperăm că la vot vor veni şi alţi colegi. ”, a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL a adăugat că şi patru neafiliaţi din Parlament au semnat moţiunea.

”De asemenea, au semnat şi patru colegi neafiliaţi din Parlament. Nu sunt suficiente voturi în momentul de faţă, dar jocul merge mai departe pentru că este un joc pentru România normală, românii de rând şi pentru transparenţă şi responsabilitate.”, a adăugat aceasta.

Raluca Turcan a lansat un apel pentru parlamentarii PSD şi ALDE, să se delimiteze de persoanele care menţin puterea în cele două partide şi să voteze moţiunea de cenzură.

”Vrem să lansăm un apel, dacă este posibil să se înţeleagă, că singura modalitate prin care votul dat la referendum se poate găsi în decizie în Parlamentul României este uriaşa presiune publică pe cei care în momentul de faţă sunt încă în PSD şi ALDE, să se delimiteze de cei care ţin în continuare confiscată puterea în cele două partide.(...) De aceea, este foarte important ca oameni, care în momentul de faţă, oameni care sunt din PSD şi ALDE, colegi din Pro România, neafiliaţi să înţeleagă acest moment crucial.”, a adăugat Raluca Turcan.

La rândul său, Dan Barna a spus: "prin votul din 26 mai ne-am spălat faţa în Europa, acolo lucrurile stau bine, sunt europarlamentari pe care ne putem baza. În România trebuie continuată lupta, avem aceeaşi majoritate şi moţiunea de azi îşi propune să deschidă calea pentru a ne însănătoşi şi acasă".

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie va fi prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca dezbaterea şi votul pe textul moţiunii să aibă loc marţea viitoare.

Foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Citește și: