305 vizualizări 17 sep 2019

„PSD recidivează! Parlamentul nu este instanţă de judecată! Când un om politic aflat într-o funcţie este chemat în justiţie, el răspunde ca orice alt cetăţean. Indiferent cine este liderul PSD, crezul politic este unul singur: că legea nu este lege pentru toţi. Astăzi (marţi - n.e.) avem un nou exemplu: Florin Bodog, parlamentar protejat de justiţie prin votul colegilor din comisia juridică a Senatului. Ieri, au fost mulţi alţii pe care colegii de partid i-au ascuns de justiţie. Este şi cazul Rovanei Plumb, propusă acum pentru funcţia de comisar european!”, a scris Raluca Turcan, marţi, pe Facebook.

Prim-vicepreşedintele PNL a adăugat că singurele preocupări ale PSD sunt în continuare fentarea legii.

„Sunt probabil ultimele săptămâni ale Guvernului Dăncilă şi ale puterii PSD. Singurele preocupări ale acestui partid sunt cum să fenteze legea să rămână încă un pic la guvernare şi cum să îşi salveze din oamenii vulnerabili în faţa justiţiei”, a conchis Turcan.

Reacţia vine în contextul în care Comisia juridică a Senatului a adoptat marţi un raport de respingere a solicitării procurorilor de a începe urmărirea penală în cazul fostului ministru al Sănătăţii Florian Bodog, acuzat de abuz în serviciul şi fals intelectual.

El a adăugat că raportul va fi depus zilele următoare, pentru a intra în şedinţa Biroului permanent al Senatului de luni, iar apoi în plen.

Pe 4 iulie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) a solicitat Senatului să formuleze cererea de urmărire penală faţă de fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în prezent senator PSD.

Cererea a fost făcută cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului României în perioada ianuarie 2017 – ianuarie 2018, a anunţat Ministerul Public.

Citește și: