179 vizualizări 11 iul 2019

„Eugen Teodorovici ”pune democraţia în cui”, spune că ”nu sunt bani” pentru referendum! Minte cu neruşinare şi ignoră votul românilor din 26 mai. Condamn dublul limbaj practicat de Guvernul PSD, care pe de o parte acceptă votul românilor din 26 mai, însă refuză organizarea unui referendum pentru modificarea Constituţiei! Cum este posibil să anuleze prin Legea bugetului alegerea făcută de români în 26 mai?”, a scris Raluca Turcan, joi, pe Facebook.

Liberalul avertizează că PSD nu mai poate amâna punerea în practică a votului dat de 6,5 milioane de oameni.

„În această toamnă trebuie să finalizăm toate procedurile iniţiate de PNL în Parlament şi să avem un referendum de modificare a Constituţiei, aşa cum au cerut românii în 26 mai şi anume: 1. Să se interzică amnistia şi graţierea pentru faptele de corupţie; 2. Să se interzică ordonanţele de urgenţă în domeniul justiţiei; 3. Să se introducă integritatea în funcţia publică”, a completat Turcan.

Ea mai spune că „mâine-poimâine ne pot spune că se anulează democraţia pentru că nu au prevăzut bani în buget pentru alegeri, şcoli sau spitale. Ne pot spune că ar fi mai ieftin să rămână PSD la putere cu găştile lor”.

„Solicit ferm, ca la rectificarea bugetară de luna aceasta, să prevadă fonduri pentru organizarea referendumului cerut de români. Să nu repete greşelile de la alegerile din 26 mai, când nu au avut suficienţi bani pentru organizarea mai multor secţii de votare în diaspora. Să respecte legislaţia şi voinţa românilor. Iar dacă Eugen Orlando TEODOROVICI nu găseşte bani, dacă nu se descurcă la Ministerul de Finanţe, poate oricând să se mute la mare pentru tenis de masă sau plimbări pe plajă!”, a mai scris Turcan.

Solicitările prim-vicepreşedintelui PNL vin după ce Eugen Teodorovici a reacţionat la declaraţiile lui Klaus Iohannis potrivit cărora referendumul de revizuire a Constituţiei poate fi organizat în acelaşi timp cu prezidenţialele şi a spus că trebuie identificate fondurile necesare demersului, mai ales pentru banii nu sunt prevăzuţi în buget.

Klaus Iohannis a declarat că referendumul de revizuire a Constituţiei, pentru a pune în aplicare rezultatele referendumului din 26 mai, poate fi organizat în acelaşi timp cu primul sau al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.

 

Citește și: