Alexandru Costea
76 vizualizări 10 oct 2019

„Guvernarea Dăncilă este în momentul de faţă ruptă total de români şi respinsă de ei la alegerile şi referendumul din 26 mai. Izolată internaţional, este o guvernare părăsită de propria majoritate. V-aţi încuiat în Palatul Victoria şi faceţi trei lucruri grave: minţiţi şi dezinformaţi, întreţineţi mecanismul economic al fraudei de încredere de la alegerile trecute, folosiţi banii publici în interes personal şi politic. Inclusiv astăzi, aici, de la acest microfon minţiţi şi dezinformaţi! Ca să fie clar pentru propaganda PSD! Niciun guvern PNL nu va tăia nimic de la oamenii muncitori şi cinstiţi din România. PNL va fi preocupat de bunăstarea românilor. Singurii care trebuie să se teamă sunteţi dumneavoastră şi clientela politică parazitară. Responsabilitatea situaţiei dramatice din momentul de faţă este 100% a PSD”, a declarat Raluca Turcan în timpul dezbaterii moţiunii de cenzură.

Ea a mai spus că preşedintele Iohannis a făcut tot ce se putea pentru blocarea iniţiativelor pro-infracţionale, ”fie că vorbim de justiţie sau de economie”.

„Toate creşterile de venituri de care faceţi tam-tam au fost spulberate de creşterile de preţuri, de facturile şi blocajele pe care le-aţi generat. Singurele topuri în care se găseşte România sunt cele legate de creşterile de preţuri, de lipsa de absorbţie a fondurilor, de datoriile împovărătoare. O altă minciună este aceea a neconflictualei - între ghilimele - Viorica Dăncilă, cea care de fapt a aruncat România în această criză guvernamentală. După ieşirea ALDE de la guvernare, premierul a refuzat să vină în faţa Parlamentului, să-şi valideze echipa completată. O obliga Constituţia! Doamna Dăncilă s-a pus singură în poziţia de a avea o jumătate de guvern de fantome, cu ministere fără titulari, ba chiar cu interimate expirate. Cealaltă jumătate era oricum aproape ocupată de incompetenţii care au scandalizat până şi PSD-ul. De aici până la descompunerea instituţională şi morală a guvernării n-a fost decât un ultim pas. Dintr-o ţară prost guvernată de Viorica Dăncilă, România a ajuns o ţară neguvernată”, a adăugat Turcan.

Liderul deputaţilor PNL a apreciat că guvernul Dăncilă nu mai are niciun fel de autoritate.

„Nu mai poate face nimic în mod convingător, pentru nimeni. Iar consecinţele le suportă românii, ei au cel mai mult de suferit. Dna Dancilă şi anturajul său au oroare de lege. Şi infractorii din toată ţara au înţeles perfect acest lucru. Fărădelegea e la putere pe străzile României! Este rezultatul campaniei de slăbire a instituţiilor de aplicare a legii. Autorii acestei crime sunt Liviu Dragnea, Carmen Dan, Florin Iordache şi Viorica Dancilă. Interlopii au prins curaj pentru că au fost încurajaţi de recursul compensatoriu al PSD care îi scoate din puşcării. Acum interlopii îşi fac de cap în plin centrul Capitalei ca la începutul anilor 90. Legăturile Poliţiei cu interlopii pe plan local răzbat în ochii opiniei publice în judeţele controlate de baroni PSD. Peste tot, aceste scandaluri îngrozitoare scot la lumină o adevărată armată de paraziţi cu pile de partid în instituţiile bugetare. Iar dumneavoastră, doamna Dăncilă, patronaţi cu o complicitate condamnabilă acest sistem care parazitează România şi o lasă fără apărare în faţa infractorilor de tot felul. România, doamnă Dancilă, refuză să fie trasă înapoi spre capitalismul de cumetrie şi spre jaful generalizat comis de PDSR în anii 90”, a mai spus Turcan.

Citește și: