Diana Grigore
2238 vizualizări 27 mai 2019

”PNL va pune imediat în aplicare rezultatele Referendumului pentru justiţie şi solicită în mod imperativ adoptarea legii propuse de PNL privind votul electronic! Votul de ieri (duminică - n.r.) a arătat voinţa zdrobitoare a românilor de a pune capăt domniei corupţiei şi minciunii! 6 milioane de români au venit la vot şi au spus Da la referendum. Partidului Naţional Liberal a câştigat alegerile europarlamentare şi a salvat calea europeană a României. Este un vot care ne onorează şi care ne obligă enorm”, a scris pe Facebook Raluca Turcan

Ea a mai arătat că ”începând de astăzi” liberalii vor începe să transpunem rezultatul de ieri în lege, în procedură de urgenţă, prin următoarele proiecte:

1. Revizuirea Constituţiei în sensul interzicerii aministiei şi graţierii pentru faptele de corupţie. În acest sens, va fi completat art.73 din Legea fundamentală.
2. Revizuirea Constituţiei pentru interzicerea ordonanţelor de urgenţă în domeniul justiţiei, prin completarea art. 115 din Legea fundamentală.
3. Extinderea controlului constituţional asupra ordonanţelor de urgenţă, prin modificarea şi completarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, permiţând ICCJ să se adreseze CCR în acest domeniu.
4. Adoptarea, în procedură de urgenţă, a legii votului electronic pentru românii din diaspora.

”Legea (votului electronic - n.r.) a fost iniţiată de mult timp de PNL, însă proiectul s-a lovit de piedicile puse de PSD şi ALDE la Senat. Proiectul nostru poate fi adoptat imediat la Camera Deputaţilor. Pentru adoptarea imediată a acestor proiecte legislative avem susţinerea românilor, care au stat la Kilometri de cozi, la secţiile de votare, în cea mai frumoasă zi pentru democraţia românească”, a conchis primvicepreşedintele PNL.

Facem apel la toate partidele de opoziţie să ni se alăture în acest demers!

 

Citește și: