Gandul.info
Cătălina Mănoiu
7380 vizualizări 21 apr 2017

Deputatul PMP Robert Turcescu a declarat, joi, că orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil şi va duce la disoluţia PMP, afirmând că Mişcarea Populară este "un proiect viabil" doar în condiţiile în care declaraţia preşedintelui Băsescu din decembrie 2016 rămâne de actualitateDeputatul PMP Robert Turcescu îşi începe postarea citând o declaraţie a preşedintelui PMP,Traian Basescu, din decembrie 2016.

"Am obligaţia ca în numele democraţiei , împreună cu toate resursele politice ale micuţului PMP, să asigur o opoziţie fermă, fără compromisuri, fără jumătăţi de măsură. Asta este democraţia. Până la urmă, acesta pare să fi fost destinul meu în politică: opoziţia fără compromisuri la PSD", spunea preşedintele Traian Băsescu, citat de Robert Turcescu, pe pagina sa de Facebook.

Robert Turcescu susţine că orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil şi va duce la disoluţia PMP.

"În ceea ce mă priveşte, când am devenit deputat PMP aşa am înţeles să-mi asum mandatul pentru următorii patru ani: am fost, sunt şi voi rămâne un opozant ferm al politicilor pesediste. Orice compromis cu Dragnea & co. este inacceptabil şi va duce la disoluţia Partidului Mişcarea Populară", declară deputatul PMP, în postarea sa.

Turcescu afirmă că PMP este "un proiect viabil", dar numai în condiţiile în care declaraţia preşedintelui Băsescu din decembrie 2016 va rămâne de actualitate.

"PMP este un proiect viabil, necesar democraţiei româneşti, dar numai în condiţiile în care declaraţia preşedintelui Băsescu din decembrie 2016 va rămâne în permanentă actualitate. Asta este democraţia, adevărata democraţie: sistemul în care, adeseori, e mult mai necesară o buna Opoziţie, fără compromisuri, fără jumătăţi de măsură!", a spus Turcescu.

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat, miercuri, că va depune amendamente la Legea graţierii, propunând să fie graţiate pedepsele de sub 10 ani şi să se reducă la jumătate pedepsele pentru mamele condamnate pentru fapte fără violenţă, inclusiv pentru corupţie.

Liderul deputaţilor PMP Eugen Tomac a declarat, joi, că amenamentele depuse de preşedintele PMP, Traian Băsescu, la legea graţierii nu au fost discutate în partid şi dacă ele vor fi depuse nu vor fi considerate ca fiind ale PMP, ci ale senatorului Traian Băsescu, afirmând că în cadrul CEX al PMP.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi pentru MEDIAFAX că susţine în continuare amendamentele pe care le-a depus la Legea graţierii, inclusiv cel care prevede graţierea pedepselor de până la zece ani, chiar şi pentru corupţi, dacă achită pagubele aduse statului.

"Nu este vorba de amendamente ale PMP, este vorba de o iniţiativă a mea ca senator în Senatul României şi ca om cu multă experienţă. Partidul nu trebuie să îşi asume iniţiativa mea. Eu am spus în mod repetat că sunt adeptul unei graţieri largi, în perspectiva unei noi politici penale în România, adică o politică penală care să vizeze recuperarea oamenilor. Din acest punct de vedere, prin proiectul propus de guvern, numărul de oameni care ar fi beneficiat de graţiere ar fi fost de circa 900, ori noi avem în penitenciare circa zece mii de oameni peste capacitatea penitenciarelor. De aceea, am mărit plaja, dar şi pentru că sunt convins că la încheierea unei perioade de tranziţie, şi eu consider că tranziţia s-a încheiat odată cu alegerile prezidenţiale din 2014. (...) Este un moment zero", a declarat pentru MEDIAFAX fostul preşedinte Băsescu.

Citește și: