478 vizualizări 28 mai 2019

„Deocamdată nu putem vorbi de un nou PSD, dacă facem un pic o recapitulare, ce am scris în urmă cu 7 luni şi am semnat împreună cu doamna Firea şi Paul Stănescu, s-a confirmat aproape până la identitate cu ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri. Am spus că PSD este în cădere, că scorul maxim va fi de 25% , a fost de 23%, că Liviu Dragnea este principala vulnerabilitate a partidului şi că s-a vorbit permanent numai de justiţie neglijând-se cu adevărat problemele pe care le au oamenii. Deci iată că ne-am fi dorit să nu fim atât de vizionari dar acum evoluţia lucrurilor ne dă dreptate", a declarat Adrian Ţuţuianu, la Digi 24.

„Nu cred că asta rezolvă lucrurile, o numire a domnului Paul Stănescu într-o funcţie de preşedinte executiv, lucrurile sunt mult mai complicate, de exemplu să ne invite să ne întoarcem în PSD Marian Oprişan este o chestiune inacceptabilă, Marian Oprişan a fost unul dintre cei care a propus excluderea mea şi a lui Marian Neacşu şi acum, într-un moment de criză, încearcă să se caţere pe umerii altora. Eu cred că Pro România trebuie să îşi continue drumul propriu", a mai spus Ţuţuianu.

Acesta a mai spus că invită social democraţii nemulţumiţi să vină în Pro România.

„Am făcut şi eu un apel la primari, la consilieri locali, la consilieri judeţeni din Dâmboviţa să vină să se alăture echipei Pro România cu precizarea că vom prelua selectiv, adică pe cei care nu au probleme, pe cei care nu fac parte din camarile, cum este la Dâmboviţa camarila Rovanei Pauker Plumb, pe cei care cu adevărat gândesc la binele localităţilor şi la binele acestei ţări", a spus Ţuţuianu.

Consiliul Executiv al PSD a votat, în luna noiembrie a anului trecut, pentru excluderea lui Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, ca urmare a scrisorii semnată de aceştia prin care se cerea demisia lui Liviu Dragnea de la conducerea partidului.

Primarul general Gabriela Firea invită puciştii care au fost excluşi din partid să revină, spunând că dacă refuză, o variantă ar fi o alianţă cu Pro România.

„Le fac o invitaţie personală, prietenească, pentru că CEx este cel care va decide, reînscrierea şi rechemarea colegilor noştri în PSD. Marian Neacşu e un om extrem de valoros, a fost unul dintre cei mai buni secretari generali. La fel dl Mocioalcă, dl. Ţuţuianu şi ceilalţi colegi de partid care au avut de suferit de pe urma faptului că au semnat acea scrisoare", a spus Gabriela Firea.

„Dacă nu se va decide ca aceşti colegi să se întoarcă în PSD, atunci să se stabilească o alianţă între PSD şi Pro România", a completat aceasta.

Citește și: