Vasile Magradean
713 vizualizări 23 ian 2012

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut, luni, în şedinţa coaliţiei, o amnistie fiscală pentru funcţionarii publici din administraţiile locale care au încasat diverse sporuri în conformitate cu contractele de muncă, fiind apoi obligaţi de Curtea de Conturi să restituie banii, susţin surse din Uniune.

Surse din UDMR au declarat, luni, pentru Mediafax, că, potrivit calculelor Uniunii, la nivel naţional ar fi vorba despre aproximativ 300.000 de funcţionari din administraţia publică locală care au primit sporuri şi care sunt obligaţi să le returneze în urma controalelor Curţii de Conturi.

"Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut în şedinţa coaliţiei amnistie fiscală pentru funcţionarii publici din administraţia locală care au încasat sporuri în baza unor contracte de muncă în vigoare. Este o mare nedreptate ca acei funcţionari să plătească sumele înapoi, aşa cum a cerut Curtea de Conturi, câtă vreme au încasat sporurile conform legii. La nivel naţional ar fi vorba despre circa 300.000 de persoane", au spus sursele citate.

Liderii coaliţiei guvernamentale s-au întrunit, luni dimineaţă, în şedinţă, pentru a discuta despre poziţia pe care o vor avea la sesiunea extraordinară a Parlamentului care va începe luni, la ora 13.00.

Citește și: