Gandul.info
Cristina ANDREI
690 vizualizări 29 ian 2018

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat luni că Uniunea nu a hotărât însă în ce sens va vota în Parlament şi a spus că partidul nu este o anexă a UDMR. Asta după ce programul de guvernare a fost criticat din interiorul formaţiunii, iar Kelemen Hunor a spus că acesta pare scris la Ministerul Agriculturii, „între două beri". 

„Mai mult decât în alte cazuri, de data aceasta, acest Guvern va trebui să aibă într-adevăr eficienţă, pentru că practic, într-un an şi o lună, partidele de guvernământ schimbă al doilea prim-ministru, suntem la al treilea prim-ministru.Nu se mai poate continua aşa, la fiecare şase luni mai schimbăm câte un prim-ministru", a transmis Cseke Attila. 

Acesta a remarcat şi că în programul de guvernare este „o jumătate de propoziţie" despre descentralizare: „Fără termene, fără plan de acţiune asumat şi aşa mai departe. Ministerele trebuie să înceapă să se mişte şi în cât mai scurt timp, în câteva luni, aceste chestiuni să pornească. Infrastructura. Pe lângă unele greşeli de redactare legate de capitolul de infrastructură, care sunt greşeli elementare, anumite tronsoane sunt trecute la alte autostrăzi, trebuie ca aici să începem să avem într-adevăr eficienţă".

Parlamentarii au fost convocaţi, luni, în sesiune extraordinară, pentru a da votul de învestitură guvernului Viorica Dăncilă, al treilea Cabinet PSD-ALDE din ultimul an. PNL a anunţat că va vota împotriva guvernului, iar UDMR va decide luni cum se va poziţional. Liberalii şi udemeriştii au criticat programul de Guvernare, despre care Kelemen a spus că e scris „între două beri”, Iar Orban că a fost redactat „la beţie”.

Citește și: