Gandul.info
Iasmina Ardelean
522 vizualizări 31 ian 2018

„Noi anul trecut am spus că impozitul global, aşa cum a fost prezentat, e o chestie care nu se poate aplica, nu trebuie aplicat, nu trebuie discutat, trebuie amânat, trebuie scos şi s-a şi întâmplat în 2017. În continuare cred că un impozit global sau impozit pe familie sau nu mai ştiu exact cum se numeşte sau pe gospodărie nu trebuie nici măcar discutat, fiindcă nici societatea românească nu este pregătită, nici Administraţia nu este pregătită. Acolo unde funcţionează, încet-încet se va schimba şi sunt multe, multe întrebări la care ar trebui să răspundă cineva. Nu cred că o astfel de aventură fiscală, în 2018, în 2019, trebuie introdusă în sistemul nostru fiscal”, a susţinut liderul maghiar, după şedinţa grupurilor reunite.

Kelemen a adăugat că ar fi mai bine dacă s-ar gândi simplificarea procedurilor fiscale şi reducerea birocraţiei fiscale, în aşa fel încât veniturile la bugetul de stat să crească prin plata impozitului.

„În acest moment ştiţi că suntem undeva pe ultimul loc din Europa în ceea ce priveşte veniturile fiscale la bugetul de stat. Deci, din acest punct de vedere, dacă aş fi în locul lor, nu aş deschide încă o dată o reformă fiscală, o aventură fiscală în anii care urmează. Noi nu am susţinut nici anul trecut şi cât am înţeles noi din ceea ce vor să facă, nu susţinem nici în anul 2018”, a subliniat Kelemen Hunor.

Citește și: