Diana Grigore
785 vizualizări 19 aug 2019

„Efectiv, declaraţia premierului nu o înţelegem, poate numai din perspectiva conflictului intern din coaliţia de guvernare, pentru că nici nu se pune problema ca UDMR, cu majoritatea care la ora actuală încă este stabilă, este formată, să aibă vreo discuţie politică, pentru a sprijini Guvernul. Nu, nu vom face acest pas, pentru că decizia noastră a fost fermă. La ora actuală, coaliţia de guvernare, chiar dacă sunt conflicte interne, este stabilă şi din percepţia noastră, nici nu se pune problema destrămării acestei coaliţii”, a declarat Korodi Atilla, la RFI.

El a adăugat că dacă ALDE iese de la guvernare orice partid trebuie să analizeze formarea unei majorităţi în afara PSD-ului.

„Dacă ALDE iese de la guvernare, trebuie să vedem PSD pe cine cooptează,dacă poate. Poate un Pro România, altă soluţie nu are. Dacă nu, atunci deja contextul politic se schimbă radical, asta înseamnă că PSD pierde majoritatea şi analiza pe care trebuie să o facă orice forţă politică este cum poate că creioneze o majoritate care este în afara PSD”, a mai spus liderul deputaţilor UDMR.

Korodi Atilla a afirmat că UDMR nu ar trebui să susţină sub nicio formă un guvern minoritar PSD.

„Poziţia mea la ora actuală, personală, pentru că această discuţie nu a fost purtată în UDMR: în nici o condiţie (...). Decizia noastră a fost fermă şi ea a fost luată după mai mulţi paşi care au fost făcuţi de actuala coaliţie de guvernare şi de PSD, care a demolat şi cea mai mică încredere care se putea face şi asta se leagă de câteva teme foarte importante şi mai ales de problematica Văii Uzului”, a conchis deputatul UDMR.

Reacţia lui Korodi Atilla vine în contextul în care Viorica Dăncilă a afirmat, vineri, că va discuta cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, despre susţinerea Guvernului în Parlament.

Foto: Hepta

Citește și: