Gandul.info
Cristina ANDREI
587 vizualizări 30 ian 2018

„Am discutat dacă vom continua sau nu acest acord de colaborare. Priorităţile noastre rămân, pe cele mai importante domenii economice şi sociale. 2018 nu ar trebui să fie anul luptei pentru putere ci anul proiectelor, al dialogului permanent între toate forţele politice ale României, mai ales după votul de ieri, când şi noi am rămas surprinşi că au existat mai multe voturi de susţinere decât pentru guvernul Grindeanu sau guvernul Tudose. 2018 ar trebui să fie anul problemelor importante, iar noi vom iniţia proiecte legislative în câteva domenii", a declarat marţi Kelemen Hunor. 

Şeful UDMR a vorbit şi despre iniţiativele pe care Uniunea le va depune în Parlament şi pentru care aşteaptă susţinere din partea partenerilor din coaliţia de guvernare. 

„Vom depune o iniţiativă pentru eradicarea sărăciei şi pentru scăderea decalajelor dintre diferite regiuni ale României, vom cere urgentarea descentralizării, pentru că e nevoie de o descentralizare, e foarte importantă. Nu e vorba de interesul guvernului central, este vorba despre cetăţean. Deciziile trebuie să fie cât mai aproape de cetăţean. Vom susţine modificarea Legii Curţii de Conturi, în sensul de a exista o modalitate de prevenţie, fiindcă primarii nu sunt specialişti şi dacă primesc un sfat din timp, atunci probabil vor exista mult mai puţine greşeli în administrarea banului public. În ceea ce priveşte Codul Administrativ: e nevoie de acest Cod, vom depune amendamente în ambele camere. Liceul romano-catolic de la Târgu Mureş rămâne o prioritate, dorim ca în primele două săptămâni din februarie să fie votată legea în Senat", a mai declarat Kelemen. 

Luni, UDMR a anunţat că dă încă o şansă coaliţiei de guvernare şi votează Guvernul Dăncilă, cu toate că a avut şi ceva critici la adresa situaţiei politice. 

„Nu este o situaţie obişnuită că într-un singur an s-a ajuns ca o majoritate stabilă să schimbe al treilea guvern, dar nu putem nega dreptul coaliţiei de a schimba echipa guvernamentală. Rămâne de văzut dacă acesta va oferi răspunsurile aşteptate de întreaga societate, la toate problemele, dar şi la provocările importante pe termen lung. Nu voi vorbi despre programul de guvernare, sunt lucruri mai bune, altele superficiale. Nu voi vorbi despre echipa guvernamentală, pentru că nu ştiu cât timp vor rămâne la Palatul Victoria", a spus ieri Kelemen Hunor. 

 

 

 

Citește și: