Gandul.info
Gandul
Ionut Jifcu
8260 vizualizări 16 iun 2017

UDMR a bătut palma cu PSD în urma întâlnirii avute cu Liviu Dragnea şi va vota împotriva guvernului Grindeanu, pentru moţiunea de cenzură depusă luni de PSD şi ALDE, au declarat surse politice pentru Gândul.

UDMR nu va intra însă la guvernare alături de PSD, pentru că Liviu Dragnea nu ar fi putut să le ofere o garanţie că situaţii de genul celei în care s-a ajuns acum cu Sorin Grindeanu nu se vor mai repeta, au mai declarat sursele pentru Gândul.

Paul Stănescu, vicepreşedinte PSD şi lider al oganizaţiei Olt, a afirmat, vineri, în conferinţă de presă, la Slatina, că negocierile cu UDMR sunt în curs, precizând că Uniunea negociază foarte bine o astfel de asociere.

„Nu a fost o discuţie concretă cu UDMR-ul, dar sigur că există negocieri, nu este un secret. Este o negociere şi ştiţi bine că UDMR-ul nu intră într-o alianţă de guvernare până nu negociază nişte lucruri. Sigur că vom discuta toate aceste aspecte. Dacă le putem accepta cererile, probabil că se va concretiza ceva”, a declarat Paul Stănescu.

În ceea ce priveşte susţinerea Uniunii pentru moţiunea de cenzură de miercuri, Stănescu a declarat că vor suficiente voturi pentru schimbarea guvernului.

„Nu vine niciun partid la guvernare fără să negocieze. UDMR negociază foarte bine, atunci când e vorba să voteze ceva. Eu sunt convins că PSD, ALDE şi minorităţile vor avea voturi pentru a trece moţiunea. N-am finalizat negocierile pentru moţiune, pentru că aceasta va fi miercuri. E destul timp”, a conchis liderul PSD Olt.


Reamintim că în conferinţa de presă susţinută, joi, la Palatul Victoria, la câteva ore de la excluderea sa din PSD, premierul Sorin Grindeanu a continuat acuzaţiile la adresa lui Liviu Dragnea, reproşându-i că încearcă să monopolizeze partidul şi că îi modalităţile prin care conduce formaţiunea sunt adevărate „execuţii" publice.

„Până luni îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine şi să-şi asume responsabilitatea acestei crize. După ce Liviu Dragnea demisionează, demisionez şi eu. Vreau să va asigur pe toţi că mă voi comporta în aceşti parametri, dar responsabilitatea numărul 1 stă pe umerii celui care a dus România în această situaţie, şi anume Liviu Dragnea. (...) Varianta pe care mi-o doresc acum este ca Liviu Dragnea să-şi asume acest eşec şi să-şi dea demisia. În secunda doi voi face acelaşi lucru. Cred că asta e varianta corectă", i-a cerut Grindeanu şefului PSD.

Excluderea din PSD a premierului Sorin Grindeanu a fost adoptată, joi, în şedinţa CEx, cu unanimitate de voturi, iar coaliţia de guvernare va depune, luni, moţiune de cenzură pentru a-l „scoate" pe Grindeanu din Palatul Victoria, ocupat în acest moment de „un grup ilegitim", după cum declara Liviu Dragnea la finalul şedinţei CEx. Liderul PSD a adăugat că nu şi-a dorit să se ajungă într-o asemenea situaţie şi că atât el, cât şi colegii de partid sperau ca, după decizia de ieri, Grindeanu va înţelege că „astea sunt regulile democratice" şi că trebuie să plece.

Citește și: