43 vizualizări 21 iul 2010

Plecând de la vizita pe care a făcut-o recent la Budapesta, ea a ajuns să-şi imagineze cum Bucureştii pot redeveni ... Micul Paris: "Am vizitat puţin şi Budapesta. Am văzut un oraş frumos, cu multe clădiri de epocă, cu atmosferă de capitală europeană şi plin de turişti. M-am gândit imediat la Bucureşti, la potenţialul turistic al capitalei noastre - care nu este cu nimic mai prejos decât al Budepestei - , potenţial care nu este din păcate suficient exploatat. Bucureştiul poate redeveni Micul Paris şi poate atrage zeci-sute de mii de turişti".

Udrea spune mai departe, pe blog, că pentru a reuşi acest lucru trebuie rezolvate "câteva probleme presante". Prima pe care o punctează este acordarea certificatelor de urbanism: "Bucureştiul este un oraş în care s-a construit mult în ultimii ani, de cele mai multe ori haotic. Cu siguranţă, multe dintre aprobările de construcţii, mai ales în zonele centrale şi vechi ale oraşului nu ar fi trebuit niciodată date. Actuala lege a urbanismului nu limitează, deşi ar trebui, numărul de etaje al unei clădiri. Ne trezim cu adevărate clădiri-patrimoniu care rămân pentru totdeauna în umbră din cauza unor blocuri de birouri mamut. Strâns legat de acest fapt este renovarea zonelor istorice, astfel încât să se păstreze specificul perioadei. Chiar aşa, cam când credeţi că se vor termina lucrările din centrul vechi al Bucureştiului?".

Udrea se plânge apoi de problema câinilor vagabonzi: "Trebuie să înţelegem ce mesaj trimitem către potenţialii turişti când în centrul Bucureştiului se plimbă în voie haite de câini". Apoi, vorbeşte despre străzile Capitalei: "În general, Capitala trebuie să fie mai primitoare cu turiştii. Iar asta înseamnă străzi mai curate, înseamnă că atunci când turistul ajunge în Piaţa Romană, spre exemplu, să poată vedea cerul, nu doar cablurile agăţate de stâlpi". Udrea a mai subliniat că turiştii trebuie atraşi şi prin preţuri mai mici la cazare. "Niciuna dintre aceste probleme nu sunt insurmontabile. Depinde de noi să le rezolvăm şi să redăm oraşului strălucirea pe care a avut-o altădată. Se poate, de asta sunt sigură; totul este să se vrea", se încheie postarea Elenei Udrea, fără ca aceasta să menţioneze şi dacă doreşte să se implice în administrarea Capitalei de pe poziţia de primar general.

Felicitată de Negoiţă, încurajată de Blaga şi Videanu

Din momentul în care s-a instalat interimar în fruntea organizaţiei PDL Bucureşti, liderii democrat-liberali i-au prevăzut o carieră şi la conducerea Primăriei Capitalei. Vicepreşedintele PDL, Liviu Negoiţă, a declarat, ieri, că el a recomandat-o pentru funcţia de preşedinte interimar pentru că este "o persoană dinamică şi apropiată de colegi", încercând să respingă astfel speculaţiile privind eventuale disensiuni între el şi Udrea. La rândul său, secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a declarat că Elena Udrea are "o şansă" în privinţa candidaturii pentru Primăria Capitalei, deşi actualul primar general Sorin Oprescu este "un contracandidat serios pentru oricine". La acelaşi post de televiziune, liderul PDL Adriean Videanu a declarat că Elena Udrea se bucură de popularitate la nivelul Capitalei.

Citeşte şi:

Elena Udrea a primit de la partid o trambulină să sară la Primăria Capitalei. Vanghelie, contracandidatul care încă nu este, simte fiori. De plăcere

Citește și: