158 vizualizări 11 mai 2011

Deputatul PNL Horea Uioreanu recomandă preşedintelui Traian Băsescu externalizarea guvernării Boc către FMI şi "desfiinţarea puterii executive", despre care a spus că este "inexistentă" în acest moment, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul PNL Horea Uioreanu susţine, într-un comunicat de presă transmis miercuri, că Emil Boc şi-ar putea păstra funcţia de prim-ministru al României "prin angajarea domniei sale la FMI, ca responsabil cu pingelirea pantofilor".

"Îi recomand preşedintelui Traian Băsescu să aibă în vedere, la propunerile pentru modificarea Constituţiei, desfiinţarea puterii executive, oricum inexistentă în acest moment, şi repartizarea de drept a acestui atribut FMI. De mai bine de doi ani, conducerea executivă a României, este, de facto, una «externalizată». În acest mod nu doar că s-ar face economii imense la buget, dar s-ar da şi un cadru legal situaţiei existente în ţară. Domnul Emil Boc şi-ar putea păstra funcţia de prim-ministru al României prin angajarea domniei sale la FMI, ca responsabil cu pingelirea pantofilor sau, după caz, cu achiziţionarea unora noi, la «preţ de criză»", susţine Uioreanu.

Uioreanu a reclamat faptul că de la încheierea primului acord cu FMI, la începutul anului 2009, "adevăratul Guvern al României, adică acea instituţie care, potrivit Constituţiei, ar trebui să asigure puterea executivă, are sediul în orice alt palat decât Victoria".

"Toate deciziile importante pentru ţară, începând cu măsuri de austeritate, adică tăierile de salarii, pensii, indemnizaţii şi ajutoare sociale, creşterea TVA şi, mai nou, externalizarea managementului companiilor de stat, au fost anunţate de alte persoane decât Emil Boc, primul-ministru în funcţie şi, încă, preşedintele PDL", afirmă Uioreanu.

Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro

Citește și: