Valentina Postelnicu
9779 vizualizări 10 feb 2014

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, luni, la postul Look Tv, că obişnuieşte să meargă, vara, la Zilele comunelor şi a criticat faptul că unii primari aduc la astfel de evenimente "fetiţele alea cu funduleţul gol", "specimene" şi "nonvalori", pe bani mulţi, în loc de formaţii folclorice.

Băsescu a arătat că astfel de evenimente sunt pentru el o ocazie să intre în contact direct cu oamenii şi a menţionat că apreciază foarte mult acele Zile ale comunei sau târguri în care sunt promovate folclorul şi obiceiurile locale.

"Ce te faci, însă, că văd că a dat cosmopolitismul peste noi, şi exact ce vedem la televizor, fetiţele alea cu funduleţul gol, le vedem şi la Zilele comunei, că primarul se făleşte să ducă specimenele alea acolo, nonvalorile acelea. Şi pe bani mulţi. În loc să aducă formaţii locale, folclorice", a comentat preşedintele.

"Trebuie să le aducă pe fetiţele care apar la ştiu eu ce emisiuni de la televiziuni", a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului a mai afirmat că, dacă ar fi fost cetăţean al unei astfel de comune, în care "îi aduce fetiţele de la nu ştiu ce emisiune de la televizor", nu ar participa la Ziua Comunei, arătând că vrea să vadă portul popular şi chiar să se îmbrace în portul popular.

 

Citește și: